- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Varkenshaasje in bladerdeeg met Zuiderse vulling van Parmaham, buffelmozzarella en basilicum

Varkenshaasje in bladerdeeg met Zuiderse vulling van Parmaham, buffelmozzarella en basilicum

Dit varkenshaasje in bladerdeeg wordt absoluut één van mijn favorieten en wel om 3 redenen:
1. Ik ben gek op alles met bladerdeeg.
2. Dit is de ideale maaltijd voor een lazy sunday met familie of vrienden. Een paar boontjes erbij, een kroketje of zoals hier een rozemarijnpatatje en klaar is Kees.
3. En last but not least: het is supermakkelijk en supersnel te maken. In 10 minuten top chrono heb je je maaltijd. Dit is zonder het bakken gerekend, natuurlijk! Maar terwijl het varkenshaasje een goudbruin korstje krijgt in de oven, heb jij ruim de tijd om uitgebreid te aperitieven.
Wat wil een mens nog meer?

Ingrediënten voor 6 personen

1 mooi varkenshaasje
1 vel bladerdeeg
6 sneetjes gedroogde Italiaanse ham
1 bol mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella), goed uitgelekt!
Basilicum
1 dooier aangelengd met een beetje melk
Olijfolie
Peper en zout

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de mozzarella in plakjes van een halve centimeter dik. Spoel de basilicum en pluk de blaadjes zorgvuldig van de takjes.

Rol het bladerdeeg uit. Schik in het midden van het deeg de sneetjes ham. Laat die mekaar een beetje overlappen. Leg er de plakjes mozzarella op en tenslotte de basilicumblaadjes. Laat een beetje ruimte vrij bovenaan en onderaan om het deeg over het vlees te kunnen sluiten. Kruid met peper en zout.

Leg het varkenshaasje bovenop de mozarellaplakjes. Plooi het deeg om en snijd het bij indien nodig. Je hebt ongeveer 3/4 cm deeg bovenaan en onderaan nodig om het pakketje makkelijk te kunnen sluiten. Strijk het vlees in met een beetje olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.

Plooi het bladerdeeg mooi toe. Versier het desgewenst met motiefjes die je uit de afgesneden stukken bladerdeeg maakt.

Leg het in bladerdeeg gewikkeld varkenshaasje met de sluiting van het bladerdeeg naar beneden op een bakplaat.

Maak 2 gaatjes in het bladerdeeg en plaats hierin 2 ‘schoorstenen’ die je maakt uit aluminiumfolie zodat de warmte en stoom kunnen ontsnappen tijdens het bakken.

Bestrijk het bladerdeeg met een mengsel van eidooier en melk.

Schuif in de oven voor 35 à 45 minuten naargelang de grootte van het haasje.

Ik serveerder er verse prinsesseboontjes en rozemarijnpatatjes bij. Het recept voor deze laatste haalde ik bij Jamie Oliver. Je vindt het hier.

Bron: Recept geplukt van de blog Cuisine-Addict.

Related Post