- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Vanillebavarois met cuberdonijs

Vanillebavarois met cuberdonijs

Een heel warme dag vandaag en dus ideaal weer voor een fris dessertje met een bolletje ijs. Voor wie geen ijsmachine heeft, no panic, alternatieven genoeg voor de afwerking!

 

Ingrediënten

Voor het ijs:
500 ml melk
6 eierdooiers
50 gr suiker
5 à 7 cuberdons
250 ml room

Voor de bavarois:
450 ml melk
50 ml amandelmelk
3,5 gelatineblaadjes
1/2 vanillestok
5 eiderdooiers
125 gr suiker
500 ml opgeklopte room

Voor de crumble met cacao:
50 g bloem
50 g suiker
50 g boter
10 g cacao

Bereidingswijze

Voor het cuberdonijs:
Breng de melk aan de kook met de cuberdons. Klop de dooiers en de suiker tot een ruban en voeg de warme melk bij de ruban. Voeg op het laatst een 1/4 liter room toe. Laat afkoelen (bij voorkeur 1 nacht in de koelkast) en draai tot ijs in een sorbetière.

Voor de bavarois:
Breng de melk en amandelmelk aan de kook met de opengespleten vanillestok. Klop de dooiers en de suiker tot een ruban, voeg de warme melk en de geweekte en uitgeknepen gelatine bij de ruban. Laat afkoelen. Klop de room op en spatel deze onder de bavarois. Giet in glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven.

Tussen de bavarois en het cuberdonijs komt er een schepje cacaocrumble. Meng alle ingrediënten met de vingers tot een kruimelig mengsel. Bak dit af gedurende 15 minuten op een voorverwarmde oven op 160° C.

Tip: heb je geen sorbetière, geen nood. Je kan cuberdonijs gewoon verkrijgen in de meeste grootwarenhuizen of je kan de glaasjes ook afwerken met rood fruit, brésiliennenootjes, chocoladekrullen…

Bron: recept van David Selen

Related Post