- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Valentijnsmenu 2021

Niet veel collega bloggers publiceren een Valentijnsmenu en toch is dat hier elk jaar een voltreffer. Misschien net daarom? Ofwel heb ik gewoon romantische zielen onder mijn volgers. Ik vermoed dat dit jaar mijn Valentijnsmenu 2021 nog meer bekeken gaat worden dan anders, want een restaurantbezoekje zit er helaas nog steeds niet in. Dan maar zelf (samen?) achter de kookpotten kruipen! Liefde is… samen het Hap & Tap Valentijnsmenu koken. ?

 

Valentijnsmenu 2021

 

Starten doen we met een passionele cocktail met een klinkende naam, een Pornstar Martini. Als daarmee de romantiek er niet vanaf spat, weet ik het ook niet meer. Daarbij serveer je een rood hapje, een taco van rode biet met geitenkaas & paling. Verwennerij ten top!

Voor het voorgerecht heb je de keuze tussen 4 recepten, 3 maal seafood en 1 maal vlees (omdat mannen nu eenmaal vaak van ‘goei’ vlees houden, allez die van mij toch). Geschroeide sint-jakobsschelpen met salsa en kruidensalade of king krab met een schuim van knoflook en gremolata of langoustinetartaar met Oosterse dressing, jasmijnrijst sorbet en mango of nog een tartaar van Iers rundvlees, crémeux van cabernet sauvignon azijn, gepekelde eidooier. Wat je ook kiest, het zal een topgerechtje zijn, al zeg ik het zelf.

Als soep is er een snelle bouillon van gamba’s. En als ik zeg, snelle bouillon, dan is het ook écht snel. Want je maakt de bouillon in de microgolf.

Voor het hoofdgerecht koos ik weer voornamelijk voor vis, tweemaal prijzige vis dan nog: tarbot en zeeduivel. Prijzig maar o zo lekker! De lekkerste visjes die er zijn, volgens mijn bescheiden mening. Om dat te compenseren, koos ik ook voor voordelige kip. Voordelig, maar wel overheerlijk. Dus, wat gaan jullie maken? Tarbot met knolselder, lardo en paddenstoelen of zeeduivel masala met rode linzen, gepekelde wortels en kokos of kip en cantharellen met champagne soja saus.

En dan het dessert! Vergeef me dat ik roep! Maar dit jaar heb ik 3 Desserts met grote D voor jullie. Drie desserts met wel wat werk en voorbereiding aan, dat wel. Je moet er vooraf aan beginnen, want ze moeten lang genoeg kunnen opstijven in de diepvries. Jullie zijn gewaarschuwd. Eerst is er de moderne versie van een tiramisu: de tiramisu 2.0, zeg maar. Dan is er de moderne versie van de millefeuille: een millefeuille van chocolade met frambozen- en witte chocolademousse. En tot slot is er een moderne entremet, vuurrood, kleur van de passie: Eden entremets met granaatappel en hibiscus. Drie moderne desserts. Je zou bijna gaan geloven dat ik een moderne vrouw ben. ?

Als mignardise voor bij de koffie heb ik churrelés voorzien, een mix van churros en cannelés.

Laat het jullie smaken, lieverds! Geniet van mijn gerechten, maar vooral van elkaar!

Liefs,

Myriam

PS Uiteraard zijn er ook nog de Valentijnsmenu’s van de voorbije jaren 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014 en 2013. Ben ik écht al zo lang bezig?

Related Post