- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Valentijnsmenu 2018

Valentijnsmenu 2018

Ik ben een volhouder. Een doorbijter. Geen enkele andere foodblogger (die ik volg) doet het, maar ik wel: een Valentijnsmenu. En ik merk dat jullie dat appreciëren. Ik zag de afgelopen dagen al meermaals de zoekterm Valentijnsmenu in mijn Google Analytics verschijnen, waaruit ik afleid dat jullie hierop zitten te wachten. Nu ja, als ik die Google Analytics mag geloven, dan zijn 82% van mijn bezoekers vrouwen en is het merendeel van die dames tussen de 55 en 64 jaar oud. Een leeftijd waarop we wel nog openstaan voor romantiek, maar die liever niet in een overdruk restaurant beleven waar we de zeemzoeterigheid (bestaat dat woord eigenlijk wel? ?) door de strot geramd krijgen… Hier gaan we: het Valentijnsmenu 2018!

 

Valentijnsmenu 2018

 

Amuse:

Als hapje kan je kiezen tussen 2 keer scampi in een dessertjasje: een appelbeignet met scampi of een panna cotta met scampi. Niets houdt je tegen om beide te maken, natuurlijk! Lekker lang aperitieven met je liefste… Maar aangezien natuurlijk niet iederéén van scampi’s houdt, volgt er binnenkort nog een nieuwe amuse: een stukje gelakt buikspek afgewerkt met pinda’s en een pittig kruidenslaatje.

 

Voorgerecht:

Als voorgerecht koos ik voor een bordje uit de zee met kabeljauw en mosseltjes. Aangezien ondertussen het seizoen van de skrei begonnen is, vervang je uiteraard de kabeljauw door dit fantastische broertje dat maar beperkt verkrijgbaar is. Skrei wordt niet voor niets de love fish genoemd.

 

Soep:

Wil je soep serveren, dan kan je kiezen voor deze romige knolselder-bloemkoolsoep. Die werk je af met foie gras én met kaviaar. Ah ja, want je liefste is het allemaal waard, toch?

 

Hoofdgerecht:

Voor het hoofdgerecht van dit Valentijnsmenu 2018 laat ik jullie de keuze tussen vis en vlees. Allez, eigenlijk tussen zeevruchten en vlees. Kiezen is verliezen, want dit zijn 2 toprecepten, al zeg ik het zelf. Ik weet het, eigen stoef stinkt… Wat wordt het: lamskoteletjes met risotto of gamba’s met lasagne?

 

Dessert:

Geen keuze voor het dessert: Brownies met zout, mascarponemousse, passievruchten en een gingranité. Dat is het enige voorstel, maar wat een voorstel! Als je man/vrouw hiermee niet verleid wordt, dan weet ik het ook niet meer…

 

Sneukelingskes:

Tot slot kan je je date nog verrassen met een zoete of een frisse afsluiter, respectievelijk Perzische liefdescakes of aardbeien met vodka. Hiermee ga je indruk maken op je lief. Romantiek troef! Promise!

Laten jullie eens weten hoe het geweest is? Niet teveel details he! ?

En vergeet het niet: Nothing brings people together like good food!

Liefs,

Myriam

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post