- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Tumbler met aardbei en rabarber

Tumbler met aardbei en rabarber

Als hobbykok met toch al wat jaartjes ervaring heb ik in de loop van de tijd een pak snufjes en toestellen verzameld. Zo ben ik de trotse bezitter van een Thermomix, een stoomoven, een warmhoudkast,… maar ook van een espumabus ofte sifon. Na een paar ongelukkige tests waarbij ooit de tomatenespuma tot tegen het plafond spoot (ècht!), ben ik ondertussen wel handig geworden met dat ding en het is dan ook iets waarnaar ik nog steeds met plezier teruggrijp (niet zoals mijn bakmachine die al 2 jaar staat te verkommeren in een hoekje van de kast…).

Toen ik zondag in de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws het recept van Peter Goossens zag voor een chutney van aardbeien en rabarber met een espuma van limoen en gin, wist ik meteen: dit wordt één van mijn volgende blogvruchten. Geen verkeerde keuze, want ’t is lekker, èrg lekker!

Tumbler met aardbei en rabarber

Nodig voor de rabarberchutney

380 g aardbeien
250 g rabarber
230 g kristalsuiker
12 g pectine
citroensap

Voor de limoen/gin espuma

50 g gin
55 g kristalsuiker
290 g limoensap
1 blaadje gelatine geweekt in koud water

Zo maak je het

Compoteer voor de chutney aardbeien en rabarber.
Meng pectine met suiker, doe bij de compote, kook even door, laat afkoelen en breng op smaak met citroensap.
Warm voor de espuma gin op met suiker en smelt er de uitgeknepen gelatine in. Voeg het limoensap toe. Giet in een espumabus, steek er een gasflesje op en laat afkoelen (gelatine moet onder druk worden afgekoeld). Heb je geen espumabus, vries de massa dan in en schraap tot granité.
Leg onder in de glazen een laagje chutney en spuit er de espuma op. Werk af met wat munt.

Bron: recept van Peter Goossens uit de weekendkrant van Het Laatste Nieuws van 9 en 10 juni 2012.

Related Post