- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Tricolore opgerolde pannenkoekjes met Parmaham

Normaal word ik elk jaar door PR Style uitgenodigd op een event dat het bureau organiseert voor het ‘Consorzio del Prosciutto di Parma’, maar zoals zoveel events is ook dat (voorlopig) in het water gevallen. Niet getreurd denken ze bij PR Style, dan mailen we gewoon recepten door naar de bloggers in de hoop dat ze die delen, zoals dit recept voor tricolore opgerolde pannenkoekjes met Parmaham.

Nu zou ik natuurlijk klakkeloos het recept kunnen copy-pasten en de gemailde foto gebruiken, maar dat doe ik niet. Alles wat hier verschijnt is: 1. zelfgemaakt, 2. zelf gefotografeerd en 3. zelf opgegeten. ? En dus ging ik aan de slag en dat was een uitstekende beslissing. Pannenkoekjes zijn altijd een goed idee, of ze nu zoet zijn, of hartig zoals hier. Deze tricolore opgerolde pannenkoekjes met Parmaham eet je als laat ontbijt op zondag, als brunch, als lunch, als licht avondmaal,… Kortom, op élk moment van de dag.

Gerecht geserveerd op een handgemaakt bord van Aster & Jasmien Keramiekatelier.

 

Tricolore opgerolde pannenkoekjes met Parmaham

 

Recept voor tricolore opgerolde pannenkoekjes met Parmaham

(Voor)bereiding: ± 30 min
Rusten: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de pannenkoeken:
4 eieren
320 g melk
130 g bloem
1 tl tomatenpuree
1 el gekookte en gepureerde spinazie
Boter voor het bakken
Peper en zout

Voor het beleg:
300 g Parmaham
400 g roomkaas
Ontpitte groene olijven (lusten we niet en die verving ik door een handje geroosterde pijnboompitten)

 

Werkwijze

Voor de pannenkoeken:
Klop de eieren met de bloem, giet er de melk bij in een dun straaltje, breng op smaak met peper en zout. Laat het beslag 30 min rusten in de koelkast.

Verdeel het beslag in drie kommen: voeg aan de eerste kom de spinazie toe, aan de tweede de tomatenpuree en laat de derde portie zo.

Warm een beetje boter op in een pan en giet er een pollepel van het beslag in. Bak de pannenkoek aan beide zeiden. Herhaal tot al het beslag is opgebruikt.

Leg de gewone pannenkoeken op het werkblad, verdeel er een dun laagje kaas op en bedek met Parmaham. Plaats daarop de groene pannenkoeken en doe er weer een laag vulling op.

Bedek met de rode pannenkoeken. Rol ze op tot strakke rolletjes en snij ze in plakjes van 2 cm. Steek de rolletjes op prikkers (en versier ze met de groene olijven) en werk af met geroosterde pijnboompitten.

Smakelijk!

 

Bron: recept afkomstig van PR Style en het ‘Consorzio del Prosciutto di Parma’.

Related Post