- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Toscaans konijn met pancetta en rozemarijn, pici

 

Toscaans konijn met pancetta en rozemarijn, pici

 

Ingrediënten voor 4 personen

2 konijnenschoudertjes per persoon (die zijn sneller mals) of een volledig konijn kan ook natuurlijk.
2 uien of sjalotjes, fijngesnipperd
3 à 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
Een bakje kerstomaatjes (ik nam er in alle kleuren: rood, geel, groen,…)
1 blik Cubetti look van Elvea
10 dunne sneetjes pancetta of 5 dikkere plakken, fijngesneden
2 dl witte wijn
1 tl venkelzaad (optioneel)
4 el balsamicoazijn
Een paar takjes verse rozemarijn, de blaadjes van de takjes geritst + een paar takjes ter garnering
Verse (of gedroogde) oregano
Een paar takjes (citroen)tijm
Een snufje cayennepeper
Zout
Olijfolie

 

Toscaans konijn met pancetta en rozemarijn, pici

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kruid de konijnenschoudertjes of de konijndelen met peper en zout.
Verhit olie in een pan en bak in delen de stukken konijn tot ze goudbruin zijn (ongeveer 2 à 3 min. per kant) en tot alle stukken gebakken zijn.

Leg de konijndelen in een ovenschaal.

Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak ui, look, venkelzaad en pancetta kort aan. Voeg nu de wijn en de balsamicoazijn toe en laat 3 min. inkoken. Voeg de tomatenblokjes en de geritste rozemarijn, (citroen)tijm en oregano toe. Kruid nog bij met zout en wat cayennepeper. Check de kruiding.

Schenk het mengsel over de konijndelen in de ovenschaal. Voeg nu de kerstomaatjes toe.

Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en zet ongeveer 1 u in de oven.

Prik na 1 u met een vork in de schoudertjes of ze echt mals zijn. Zo niet, zet je het geheel nog 10 min. langer in de oven. Let op, gebruik je enkel schoudertjes, dan zullen die iets sneller gaar zijn dan een heel konijn in stukken. Reken voor een heel konijn ca. 1 u 15 min.

Haal de schotel uit de oven en bestrooi met nog wat verse rozemarijn en (citroen)tijm.

Lekker met de pici pasta dus.

 

Toscaans konijn met pancetta en rozemarijn, pici

 

Bron: recept afkomstig van de blog Truitjeroermeniet.

Related Post