- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Tiramisu pavlova

Tiramisu pavlovo

Met een klassieke pavlova (met slagroom en rood fruit) ben ik makkelijk te verleiden, maar toen ik vorige week deze “tiramisu versie” voorbij zag komen op de blog van Pauline, was ik meteen helemààl verkocht. En ik niet alleen. Mijn paasgasten lepelden hun bord tot de laatste kruimel leeg (terwijl ze dan al hun buikje rond gegeten hadden aan een uitgebreide paasbrunch)…

Als ik bedenk welke hoge ogen mijn tiramisutaart gooit, dan gaat deze pavlova ook scoren! En terecht. Het werk valt reuze mee en het effect is verbluffend. Dit is echt een zalig recept. Ik zweer het jullie. En je hebt er niet eens een bakvorm voor nodig. Mooi meegenomen. Allez, hopsakee, we beginnen eraan.

Nodig voor 8 – 10 personen

Voor de pavlova:
200 g eiwit (ca. 7 stuks)
300 g suiker
2 sticks espresso poeder
1 el witte wijn azijn
1 el maïzena

Voor de vulling:
500 ml slagroom
300 g mascarpone
3 el suiker
Scheutje Amaretto
50 g pure chocolade
Cacao

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).

Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom tot zachte pieken ontstaan. Je kan de kom vooraf vetvrij maken met een scheutje citroensap en een stukje keukenpapier).

Meng het espresso poeder met de suiker.

Zodra er zachte pieken ontstaan, voeg je lepel voor lepel de suiker toe en klop je net zolang tot er een dikke en stevige massa ontstaat.

Voeg de witte wijn azijn en de maïzena bij de massa en spatel dit voorzichtig om.

Verdeel 2 vellen bakpapier over 2 bakplaten. Teken op ieder vel een cirkel van ca. 23 cm. (Je kan hiervoor een dinerbord gebruiken).
Verdeel de massa over de 2 cirkels met de bolle kant van een lepel. Dit hoeft heus niet helemaal mooi vlak te zijn.
Zet de pavlova in de oven en bak ze in een uur af op 150° C.

Zet de deur van de oven op een kier en laat de bodems in de oven afkoelen.

Voor de vulling klopt je de mascarpone los in een kom met een flinke scheut Amaretto.
Klop in een andere kom de slagroom stijf met de suiker.
Spatel de slagroom door de mascarpone.

Leg de onderste helft van de pavlova op een bord en verdeel een deel van de vulling over het eiwitschuim.
Leg de andere helft erbovenop en verdeel de rest van de vulling over de bovenste helft. Ik heb de randen een beetje vrijgelaten.
Garneer de tiramisu pavlova met wat cacao.

Laat de pure chocolade smelten in een spuitzakje. Dit doe je door het spuitzakje in een kom met heet water te leggen.
Drizzel de chocolade over de tiramisu pavlova en je dessert is af.

Bron: blog Uit Pauline’s Keuken.

Related Post