- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

Er zijn zo van die succesrecepten waar ik na jàren nog steeds naar teruggrijp. Dit is er zo eentje. Het dateert al van mijn cursus Spermalie van 2005, maar is me altijd bijgebleven en is ook reeds vaak op mijn feestdis verschenen. Telkens met veel oprechte complimenten van de gasten. Het is zelfs zo dat één van die gasten mij aanraadde om het te bloggen. Bij deze, moateke, this one is for you!

Maak je geen zorgen, dit is maar een klein beetje Thais. Alleen de kerrie en de kokos zorgen voor de exotische toets. Er komt geen koriander, gember of citroengras aan te pas, want dat lust ik niet. Kortom, dit is een kiplekker soepje!

In je boodschappenmandje

1 prei
2 wortelen
2 uien
4 stengels witte selder
1 1/2 l kippenbouillon
250 g champignons
1 kipfilet
Een brickpakje kokosmelk
Boter
Peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder
Een lepeltje room (facultatief) voor de afwerking

Bereiding

Snijd de prei, wortelen, uien en selderstengels fijn.
Stoof aan in boter en bestrooi met kerriepoeder.
Bevochtig met de kippenbouillon en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep en duw ze indien nodig door een puntzeef.
Snijd de champignons in schijfjes en bak ze bruin in boter.
Snijd de kipfilet in stukjes en bak mooi bruin en gaar.
Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Breng op smaak met peper, zout en kerrie.
Verdeel de kip en champignons over kleine tasjes en giet er de warme soep op.
Schep er een lepeltje licht opgeklopte room op en werk af met een snuifje paprikapoeder.

Tip: deze soep is het lekkerst als je ze de dag voordien maakt. De kokosmelk, kip en champignons doe je er wel pas de dag zelf bij.

Bron: recept van Mevr. Brigitte Raçon, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post