- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Tartaar van mango en avocado met scampi’s – Knack Weekend #1

Tartare mango

’t is beslist. Ik ga een challenge aan. Neen, geen Dagen zonder Vlees voor mij. Echt waar, alle respect voor al wie het kan opbrengen en doe zeker zo verder, ik duim mee, maar dit is niks voor mij. Excuses in overvloed: kooklessen met als thema vis, blogevents met mosselen, binnenkort mijn verjaardag in een restaurant zonder 1 vegetarisch gerecht op de kaart en volgende week een persreis naar de streek van de Calvados waar ik totaal geen vat heb op wat er op het menu komt… Ik weet het, les excuses sont faits pour s’en servir, wat ik dan ook gretig doe!

Neen, neen, ik ga van de nieuwe Knack Weekend Lente 2015 editie ALLE recepten koken. Dat zijn er 100. Dit magazine is ZO knap. Echt. Alle recepten – stuk voor stuk – doen me watertanden. Moeten jullie nu dit magazine niet kopen, want alles komt toch online op mijn blog? Nee hoor. Want deze uitdaging gaat jàààren in beslag nemen! Het zou keispijtig zijn om dat af te wachten, want dit is een supermagazine: toprecepten zeggen ze zelf, wel ik kan dat alleen maar beamen!

Ik heb me voor deze uitdaging laten inspireren door Simone die aan de slag is met een magazine van Donna Hay. Simone is nu net 1 jaar bezig met haar challenge en heeft 20 recepten geblogd. Als ik hetzelfde tempo haal (wat lang niet zeker is), dan ben ik dus voor de komende 5 jaar zoet.

Voor mijn eerste recept koos ik bewust voor scampi’s, een ingrediënt waar jullie blijkbaar dol op zijn. Volgend gerecht wordt er een met coquilles. En zodra er rabarber is, volgt er een dessert met rabarber. Blijf mijn blog dus volgen. Trouwens, volgen jullie mij al op Facebook, Twitter, Google Plus, Pinterest en Instagram? Nog niet? Nu doen!

Voor 4 personen

1 avocado
1 mango
1 sjalot
2 el limoensap
3 el olijfolie
Een snuifje suiker
8 grote, gepelde scampi’s
1 kl ras el hanout
1 handvol rucola
100 g slagroom
2 el balsamicoazijn

Bereiding

Schil de avocado en de mango. Snij de avocado in tweeën, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de sjalot.

Meng de avocado, de mango, de sjalot, het limoensap, 2 el olijfolie, suiker, peper en grof zout grondig door elkaar. Laat het geheel marineren.

Spoel de scampi’s en dep droog. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s 2 minuten. Kruid met peper, zout en ras el hanout.

Spoel de rucola, zwier droog en hak grof.

Klop de slagroom op, kruid met peper en zout.

Plaats een metalen ring op een bord en vul met de tartaar van mango en avocado.  Lepel er wat slagroom op en schik er twee gebakken scampi’s op. Herhaal voor de rest van de borden.  Werk af met de rucola en besprenkel met balsamicoazijn. Geef een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post