- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Suzette soesjes met Grand Marnier

Suzette soesjes met Grand Marnier

’t moeten niet altijd pannenkoeken zijn met Maria Lichtmis. Probeer eens deze variant op de crêpes Suzette in de vorm van leuke, trendy mini-soesjes. Ze werden speciaal door Nicolas Boussin, vicewereldkampioen bij de wereldkampioenschappen Patisserie in 2002, bedacht voor Grand Marnier. Deze kleine, ronde en snoezige soesjes doen je in één hap denken aan de heerlijke aroma’s van sinaasappel en karamel van de crêpes Suzette. Ideaal om je zondagnamiddag al bakkend en smullend door te brengen.

 

Ingrediënten voor ca. 25 soezen

Voor de korst: 50 g boter 60 g bruine suiker 60 g bloem Voor het soezendeeg: 6 cl melk 6,5 cl water 2 mespuntjes zout 5 g suiker 50 g boter 80 g bloem 2 grote eieren Voor de banketbakkersroom Suzette: 125 g suiker 35 g boter 20 cl melk 1 sinaasappelschil fijn geraspt 25 cl sinaasappelsap 5 eierdooiers 30 g bloem 50 ml Grand Marnier likeur Voor de versiering: 200 g suiker voor de karamel

Bereiding

Voor de korst: Meng alle ingrediënten door elkaar. Spreid uit in 2 lagen van ieder 2 mm dikte en zet vervolgens in de vriezer. Snijd er rondjes uit met een doorsnede van 3 cm. Voor het soezendeeg: Breng het water, de melk, het zout, de suiker en de boter aan de kook. Haal het mengsel van het vuur. Zeef de bloem en roer die ineens door het mengsel in de kom. Voeg nu één voor één de eieren toe. Maak met een lepel of met en spuitzak soezen met een doorsnede van 3,5 cm. Leg er een bevroren rond korstje op en druk aan. Bak op 180° C gedurende 30 minuten in een traditionele oven. Voor de banketbakkersroom Suzette: Karamelliseer de suiker in een pan. Voeg de boter en vervolgens de melk toe en roer langzaam door. Voeg de sinaasappelschil toe en breng aan de kook. Zeef het mengsel door een zeef en vermeng vervolgens met de eierdooiers, de bloem en het sinaasappelsap. Breng het mengsel al roerend weer aan de kook en laat 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de Grand Marnier likeur toe. Laat afkoelen en versier de afgekoelde soezen. Breng in een pan met anti aanbaklaag de suiker zachtjes aan de kook tot deze karamelliseert en maak vervolgens met behulp van een lepel draden op bakpapier. Laat afkoelen. Leg de draden op de soezen. Tip van Nicolas om uw soezen eenvoudig te vullen: Maak de crème zacht met een garde, prik de onderkant van de soezen in en vul ze met een spuitzak. Bron: recept van Nicolas Boussin voor Grand Marnier.

Related Post