- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Sushi met Parmaham 3 x anders

Sushi met Parmaham 3 x anders

Onlangs was ik uitgenodigd op een perslunch van Parmaham (dat kon je hier al lezen). Daar at ik o.a. deze “sushi”. Neen, niet de klassieke versie met Nori vellen en rauwe vis, maar met brood en Parmaham. What else op een perslunch van Parmaham…

Ik vond dit wel een leuk idee voor een hapjesbuffet en aangezien heel wat mensen graag zoiets voorzien op nieuwjaar, deel ik dit recept nog snel in 2013.

Tip: vraag je bakker om een rechthoekig brood in de lengte te snijden!

Ingrediënten voor 4 personen

Sushi 1:
1 snee brood (in de lengte gesneden)
4 sneetjes Parmaham
150 g zachte boter
1 handvol rucola
1 el acacia honing

Sushi 2:

1 snee brood (in de lengte gesneden)
4 sneetjes Parmaham
3 el tapenade van zwarte olijven
8 zongedroogde tomaten op olie
2 el gemalen Parmezaanse kaas
2 el gegrilde pijnboompitten
Sushi 3:
1 snee brood (in de lengte gesneden)
4 sneetjes Parmaham
3 el mango chutney of confituur
1 mango
Basilicum

Bereidingswijze

Sushi 1:
Cutter de boter, honing en rucola tot één geheel.
Rol de snee brood voorzichtig uit met een deegrol en smeer in met een dun laagje van de boter.
Bedek met de sneetjes Parmaham en rol stevig op.
Wikkel de rol dan in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast.
Snij 4 gelijke stukken uit de rol.
Werk af met wat rucola.
Sushi 2:
Rol de snee brood voorzichtig uit met een deegrol en smeer in met de tapenade van zwarte olijven.
Strooi er de Parmezaanse kaas over en bedek met de sneetjes Parmaham en rol stevig op.
Wikkel de rol dan in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast.
Snij 4 gelijke stukken uit de rol.
Werk af met fijngesneden zongedroogde tomaatjes op olie, gegrilde pijnboompitten en basilicum.
Sushi 3:
Rol de snee brood voorzichtig uit met een deegrol en smeer in met de mango chutney.
Bedek met de sneetjes Parmaham en rol stevig op.
Wikkel de rol dan in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast.
Snij 4 gelijke stukken uit de rol.
Werk af met schijfjes mango en basilicum.
Tip: kan als voorgerecht geserveerd worden of individueel als aperitiefhapje.
Bron: recept van Mitch Coldenhoff voor Parmaham.

Related Post