- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Stoofpeer met sorbet van stoofpeer, rijstpap en espuma van yoghurt

Stoofpeer met sorbet van stoofpeer, rijstpap en espuma van yoghurt

 

Stoofpeer met sorbet van stoofpeer, rijstpap en espuma van yoghurt

 

Bereiding

Voor de stoofpeertjes:
6 Gieser Wildeman stoofpeertjes
375 ml rode wijn (ik koos voor een fruitige Bordeaux)
200 ml water
90 g ruwe rietsuiker
2 stuks steranijs
1 kaneelstok

Voor de rijstpap:
125 g dessert rijst (of speciale rijst voor rijstpap van Bosto)
750 ml (volle) melk
1 zakje vanillesuiker
1 mooie vanillestok
2 el suiker

Voor de espuma:
100 g Griekse yoghurt
100 ml room
100 ml volle melk
Suiker naar smaak

 

Bereiding

Voor de stoofpeertjes:
Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje eraan.

Zet ze op met de rode wijn, suiker, steranijs en kaneel. Leg er een deksel op en laat ze mooi gaarkoken op middelhoog vuur gedurende 30 min. Laat ze daarna afkoelen in het vocht.

Haal de peertjes eruit en zeef het vocht. Draai dit in een sorbetière tot sorbet.

Snijd de peertje in 2 en verwijder het klokhuis.

 

Voor de rijstpap:
Breng de melk aan de kook met 1 zakje vanillesuiker en het merg van 1 vanillestok.

Wanneer de melk kookt, voeg je er de rijst aan toe. Laat ca. 40 min op een zacht vuur sudderen. Roer regelmatig om.

Neem de pan van het vuur en voeg naar eigen smaak suiker toe (bij mij waren dat 2 el).

Roer de rijst nog eens goed door en laat hem nog even staan om te laten zwellen.

 

Voor de espuma:
Meng 100 g yoghurt met 100 g melk en 100 g room en voeg suiker naar smaak toe.

Doe in een spuitfles en doe er 1 gaspatroon op. Schud goed en zet de espumafles koud weg.

 

Afwerking

Neem een leuk glaasje of kommetje, schep er een flinke lepel rijstpap in leg er 3 stukjes peer op samen met een mooi bolletje sorbet en spuit er de schuim op net voor het serveren.

 

Stoofpeer met sorbet van stoofpeer, rijstpap en espuma van yoghurt

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept van Knack Weekend

Related Post