- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Soepje van bloemkool en pompoen met ricotta en geroosterde pompoenpitten

Uiteraard volg ik met grote belangstelling wat collega-bloggers uitspoken. In de meeste gevallen krijg ik zelfs een mailtje wanneer er iemand een nieuw recept post. Zo ook afgelopen week toen Kris Kookt dit soepje blogde. Het sprak mij meteen aan. ’t is eens wat anders: een niet voor de hand liggende combinatie van pompoen en bloemkool en de originaliteit van de geroosterde pompoenpitten. De omschrijving van Kris deed mij overstag gaan: “Dit is een heerlijk feestelijk soepje, afgewerkt met ricotta. Dit geeft een heel zachte en fluwelige soep.”
Met dat laatste ben ik het volledig eens: fluwelig en zacht. Of ik het op mijn eindejaarsmenu zou zetten? Dat nu weer net niet. Maar voor een winters familiediner of etentje onder vrienden, is dit soepje zeker een aanrader!

Ingrediënten voor 2 liter

350 g pompoen, in blokjes
400 g bloemkool, in stukjes
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook
1 liter kippen- of groentenbouillon
Tijm/rozemarijn/laurier
200 g ricotta
50 g pompoenpitten
Boter

Werkwijze

Smelt een klontje boter in een ruime kookpot.
Stoof hierin de ui en knoflook aan.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen en voeg toe.
Voeg de pompoen en bloemkool toe.
Plaats een deksel op de pot en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Verwijder het kruidentuiltje.
Mix de soep zeer fijn en voeg nu de ricotta toe.
Breng nog verder op smaak met peper en zout.
Als de soep te dik is, voeg dan nog een beetje bouillon toe.
Rooster de pompoenpitten in een pan zonder boter.
Serveer deze soep met enkele pompoenpitten, deze zorgen voor een heerlijke crunch in de soep.

Bron: kriskookt.be

Related Post