Recept voor soep van curry met sorbet van citroen en yoghurt
(Voor)bereidingstijd: 45 min
Ijsmachine: 50 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 8 personen:
Voor de soep:
250 g melk
200 g eigeel
10 g Madras currypoeder
175 g suiker
700 g room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
1 citroenschil
Voor de citroen-yoghurt sorbet:
150 g citroensap
750 g suikersiroop (1/2 water + 1/2 suiker)
850 g volle yoghurt
Voor het koekje:
3 eigelen
200 g bloem
200 g boter
300 g maïzena
150 g kristalsuiker
Werkwijze
Voor de soep:
Meng alle ingrediënten en plaats ze afgedekt gedurende 30 min in de oven (90° C).
Passeer door een zeef, laat afkoelen en mix glad.
Voor de sorbet:
Meng alle ingrediënten en turbineer.
Voor het koekje:
Meng alles kort en rol uit.
Snij in de gewenste vorm en bak 8 min op 160° C. (Voor mij volstonden 8 min niet. Ik verdubbelde de duur).
Afwerking
Schep een pollepel koude soep van curry in een diep bord.
Verkruimel een koekje in de soep.
Schep een mooie quenelle van de sorbet van citroen en yoghurt.
Bestuif de koekjes met poedersuiker.
Schik een koekje op de quenelle sorbet. Werk af met een muntblaadje.
Bron: recept Lieven Demeestere van Restaurant Arenberg gepubliceerd in het maandmenu van het maart 2018 nummer van Culinaire Ambiance.