- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Sneeuwwitjes appel cocktail

Sneeuwwitjes appel cocktail

Met Valentijn kan je uiteraard opteren voor een glaasje champagne, cava of prosecco, naargelang je budget of voorkeur. Maar wil je scoren bij je geliefde, shake dan deze vuurrode cocktail die luistert naar de toepasselijke naam “Sneeuwwitjes appel”. Sneeuwwit dankzij het schuimkraagje, appel omwille van het kersen-appelsap. Laat een ding duidelijk zijn: wie van deze onweerstaanbare appel(cocktail) proeft, zal net als Sneeuwwitje verloren zijn. Hopelijk is er dan ook een prins op het witte paard in je buurt om je ‘op te vangen’. 😉

 

Sneeuwwitjes appel cocktail

 

Nodig voor 1 Sneeuwwitjes appel

Voor de suikersiroop met kruiden: (uiteraard heb je teveel siroop, maar die bewaart heel lang in de koelkast)

1 kg suiker
1 liter water
5 stuks steranijs
1 kaneelstok
1 rode peper, zonder zaadlijsten, in stukken
4 g kardemom
1 g kummel
1 vanillestok

 

Voor 1 cocktail:

40 ml vodka
50 ml appel-kersensap
20 ml suikersiroop met kruiden
20 ml limoensap

 

Voor de espuma: (ook hier heb je teveel voor 1 glas, maar ook de espuma bewaart tot 1 week in de frigo)

250 ml gembersiroop
1 eiwit

 

Voor de afwerking:

Munt
Limoenrasp
Ijsblokjes

 

Bereiding

Maak eerst de suikersiroop:

Breng het water en de suiker aan de kook met de kaneel, vanille, kardemom, kummel, steranijs en rode peper. Laat het water goed opkoken tot alle suiker is opgelost. Dek je kookpot meteen af met plasticfolie en laat de siroop zo afkoelen. Wanneer de siroop volledig is afgekoeld, passeer je ze door een fijne zeef. Bewaar de siroop in de koelkast.

 

Maak nu de cocktailmix:

Meng de vodka, het appel-kersensap, de gembersiroop en het limoensap in een shaker. Schenk uit in een breed glas.

 

Maak de espuma:
Mix 250 ml suikersiroop en 1 eiwit in een hoge maatbeker met een staafmixer (type Bamix). Giet deze mengeling in een espumafles en steek er 2 gaspatronen op.

 

Afwerking

Spuit een wolkje espuma op de cocktailmix.
Werk af met geraspte limoen, een blaadje munt en een paar ijsblokjes.

 

Bron: cocktail van de maand van Dhr. David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem. Allen daarheen om hem nù te proeven. 😉

Related Post