- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Sint-Jakobsnoten met citroen-saffraansaus – Knack Weekend #2

Saffraan citroen

Na mijn recept van vrijdag, ben ik ervan overtuigd dat jullie mijn challenge met de Knack Weekend speciale lente editie met 100 toprecepten ook wel zien zitten. De tartaar van mango en avocado met scampi’s werd niet minder dan 75 keer geliket op Facebook, kreeg 50 keer een +1 op Google Plus (nog nooit meegemaakt, zelfs in de verste verte niet, normaal krijgen mijn recepten op Google Plus 1, 2 of maximum en heel uitzonderlijk eens 4 +1) en werd in die 2 dagen reeds 335 maal geraadpleegd. Waaaaaw. Ik ga bijna blozen.

Wel, dit is ook zo’n toprecept! Net als de tartaar heel snel klaar en superlekker, als je van venkel en/of van saffraan houdt tenminste. Hier hoef ik verder geen woorden aan vuil te maken… Zet nu meteen die computer uit en ren naar de visboer (of markt) om coquilles. Allez, hup, snel een beetje.

Voor 4 personen

1 minivenkel
2 el olijfolie
10 cl groentebouillon
1 cl Noilly Prat
Een snuifje saffraanpoeder
1 onbehandelde citroen
1/4 kl maiszetmeel
Een snuifje suiker
4 grote Sint-Jakobsnoten
Enkele takjes citroentijm voor de afwerking

Bereiding

Maak de venkel schoon en snij in zeer dunne plakjes. Verhit 1 el olijfolie in een stoofpan en stoof de venkel. Blus met de groentebouillon en de Noilly Prat. Breng aan de kook en voeg de saffraan toe.

Was de citroen met warm water, rasp de schil en pers het sap uit. Roer het maiszetmeel los in het citroensap en bind er het stoofvocht van de venkel mee. Voeg de geraspte citroenschil, suiker, peper en zout toe.

Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuten aan elke kant.

Schik de sint-jakobsnoten op borden of in lege schelpen en lepel er de citroen-saffraansaus over.

Werk af met takjes citroentijm en serveer meteen.

Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.

Related Post