Gelukkig word je van de Kaapse keuken van Siba. En voldaan. Zeker wanneer je na een paar mfino-beignets en een flinke moot zalm en dito schep stoemp je tegoed doet aan deze trifle. Light is dit dessert niet te noemen, maar lekker! “Baie lekker”, zoals ze in Zuid-Afrika zouden zeggen.
Ik reed dan ook helemaal blij terug naar huis, na mijn workshop Zuid-Afrikaans koken. Blij omwille van al het lekkers dat ik gegeten èn gedronken had. Blij omdat ik terug een pak nieuwe mensen had leren kennen, waaronder een aantal collega-foodbloggers (bedankt Kristof van Meersmaak voor de mooie foto en Odile van Spunky Mindfood voor de leuke babbels!). En blij omdat ik persoonlijk kennis had mogen maken met een echte international television star en kitchen queen, Siba Mtongana.
Een herinnering om te koesteren! Bedankt Food Network voor de uitnodiging, ik beloof dat ik op 23 september zal afstemmen op kanaal 553 op Telenet om te kijken naar de première èn naar alle volgende afleveringen van Siba’s Table!
Nodig voor 8 personen
Voor de bessensaus:
400 g gemengde diepvriesbessen
De geraspte schil van 1 citroen
120 g poedersuiker
60 ml water
Voor de lagen:
1 grote Zwitserse rol, in dunne plakjes gesneden (of sponge cake of quatre-quarts cake)
1 liter banketbakkersroom, kant-en-klaar of homemade
1 liter aardbeienyoghurt
500 g roomkaas
250 g verse frambozen
250 g aardbeien, in vier gesneden
Verse muntblaadjes voor de garnering
Bereidingswijze
Voor de bessensaus:
Doe de bevroren bessen in een middelgrote pan en verwarm een paar minuten tot ze zachter worden. Plet ze met een vork of lepel.
Voeg de geraspte citroenschil, de suiker en het water toe en verwarm nog 5 minuten tot het geheel is ingedikt.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Zo bouw je de trifle op:
Klop eerst de roomkaas in een mengkom tot je een zacht en soepel geheel hebt.
Voeg de vruchtenyoghurt beetje bij beetje toe en klop goed na iedere toevoeging zodat je geen klonters krijgt. Ga door tot alle yoghurt vermengd is met de roomkaas.
Neem een diepe trifle-schaal en begin met een laag plakjes Zwitserse rol.
Strijk hierop een laag banketbakkersroom uit. Vervolg met een laag yoghurt. Besprenkel rondom met bessensaus en maak een nieuwe laag met stukjes aardbei en frambozen.
Herhaal deze lagen en eindig met de aardbeien en besprenkel met de bessensaus.
Garneer met verse munt. Serveer meteen of dek af met huishoudfolie en bewaar in de koelkast.
Bron: Siba’s Table.
0 reacties