- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Seppe Nobels ruilt Graanmarkt 13 tijdelijk in voor drijvend pop-up restaurant

Seppe Nobels ruilt Graanmarkt 13 tijdelijk in voor culinair ponton

Dagelijks krijgt mijn mailbox om en bij de 10 persberichten te slikken. Meestal lees ik die maar met een half oog, (sorry, PR-bureaus voor de moeite die jullie hierin steken!), maar er zijn uitzonderingen. Wanneer de naam Seppe Nobels voorkomt in de titel én er ook nog een knalgele button in de mail met “Reserveer het allerlaatste GUEST-ticket!” mijn aandacht trekt, dan kan ik niet snel genoeg op die gele button klikken.

 

Seppe Nobels ruilt Graanmarkt 13 tijdelijk in voor culinair ponton

 

Sinds mijn lunch bij Graanmarkt 13 ben ik een fervente fan van Seppe en zijn kookstijl. Nu hij tijdelijk – van 1 t/m 23 september! – aan de slag is in het drijvende pop-up restaurant Waterfront én ik ook nog de openingsavond als VIP kon meemaken, vond ik dan ook formidabel. Op het menu: healthy signature dishes begeleid door sappige sounds. Nobels: “Met dit concept beantwoorden we aan de groeiende trend waarin mensen niet alleen feesten, maar tegelijk ook zorg dragen voor hun lichaam. De tijd van ‘ik denk dat het gisteren lekker en plezant was, maar ik herinner het me eigenlijk niet meer zo goed’, is voorbij.

 

Seppe Nobels ruilt Graanmarkt 13 tijdelijk in voor culinair ponton

 

Wel, Seppe Nobels kwam zijn belofte helemaal na. Op het menu:

Tomaat, gele biet, chili, peterselie, pistache, citroenverbena, Thaise basilicum, zuring, gember, jus van tomaat, paprika, Antwerpse saffraan uit Morkhoven.

Taco van rundvlees, sjalotten, Noordzee algen, zeekraal, oervenkel en dip van curcuma.

Noordzee zeebaars, rode ui, sesam, koriander, chili, limoen, zoete aardappel, mais, gepofte zaden, koolrabi, waterkers.
In het glas: komkommer en spinazie, peer en ginco biloba.

Varkenswang, gepofte wortel, zoete ui gegaard in zoutkorst, crème van gefermenteerde look, lenteui gelakt met stadshoning van onze Antwerpse bijen.
In het glas: wortel, kweepeer en gember.

Oerappel, blauwe bes, rode biet, zwarte sesam, sojamelkijs en chiapudding.
In het glas: rode biet, appel en Elixir d’Anvers.

Ik vond het allemaal even lekker. En origineel. En gezond. Alleen die sapjes, dat was niet echt mijn meug. Geef mij maar een goed glaasje wijn. ?

 

Seppe Nobels ruilt Graanmarkt 13 tijdelijk in voor culinair ponton

 

Praktisch:
Rootz @ Waterfront
Sluisstraat – Kaai 18
(Kattendijkdok)
2030 Antwerpen

Voor een lunch of diner op het water betaal je respectievelijk € 39 of 65. Snel een plekje reserveren is de boodschap, want op 23 september is het gedaan! Het terras van het drijvende restaurant is vrij toegankelijk zonder reservatie voor een cocktail of fingerfood.

 

Seppe Nobels ruilt Graanmarkt 13 tijdelijk in voor culinair ponton

Related Post