- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Scheermessen, komkommer, wasabi-crème

 

Scheermessen, komkommer, wasabi-crème

 

Recept voor scheermessen, komkommer, wasabi-crème

Bereiden: ± 20 min
Stomen: ± 6 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Nodig voor 4 personen:
6 scheermessen
1/4 komkommer
Een scheutje sushi-azijn
Peper en zeezout
Limoenrasp

Voor de wasabi-crème:
1 dl volle room
1 mespuntje wasabipasta (of meer naar smaak)

Voor de afwerking:
Eetbare bloemetjes (facultatief)

 

Werkwijze

Leg de scheermessen in een stoommandje en stoom ze in een steamer of afgedekt boven een pan met een laagje kokend water tot alle schelpen in 4 à 6 min opengaan. Ik gebruikte hiervoor het stoommandje en -programma van mijn Magimix CookExpert.

Laat de scheermessen afkoelen en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de komkommer in fijne brunoise. Kruid met peper en zout en sprenkel er wat sushi-azijn over.

Klop de room op met de wasabipasta en doe in een spuitzak.

Verdeel de stukjes scheermessen over 4 schelpen. Kruid met peper en zout. Schik er de komkommerblokjes naast. Werk af met toefjes wasabi-crème en eetbare bloemetjes.

Rasp er tot slot nog wat limoenzeste over.

Dien meteen op. Dit gaat het makkelijkst als je de schelpen ‘vastzet’ op een bordje met grof zeezout, rijstkorrels of droge kikkererwten zo.

 

Scheermessen, komkommer, wasabi-crème

 

Bron: recept geïnspireerd op een hapje geproefd bij Café d’O.

Related Post