- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Scampi’s met kruidenboter, appel-tomatensalsa

Scampi's met kruidenboter, appel-tomatensalsa

 

Scampi's met kruidenboter, appel-tomatensalsa

Nodig voor 4 personen

12 scampi’s
3 tomaten
2 Pink Lady® appels
Een handje basilicum
Een scheutje (basilicum)olie
Peper en zout
Paprikapoeder
Cayennepeper

Voor de kruidenboter:
100 g zachte boter
Een handje peterselie
Een bosje bieslook
1 teentje look
1 tl citroensap
Versgemalen zwarte peper
Grof zeezout

 

Bereiding

Emondeer de tomaten: verwijder het kroontje en snijd het kontje kruiselings in. Dompel de tomaten gedurende 20 seconden onder in kokend water. Haal ze uit en verfris ze onmiddellijk onder de koudwaterkraan om het kookproces te stoppen.

Haal het vel van de tomaten, snijd ze in 4, verwijder de pitjes en snijd de tomaten in brunoise.

Schil 1 Pink Lady®, verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in fijne brunoise. Meng de appelblokjes onmiddellijk met de tomatenblokjes om verkleuring tegen te gaan. Kruid naar smaak met peper en zout en schenk er een scheutje (basilicum)olie bij. Werk af met fijngehakte basilicum.

Voor de kruidenboter:
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Indien ze nog te koud is, dan kan je ze kort (10 secondes, 600 watt) opwarmen in de microgolfoven.

Meng alle ingrediënten heel goed met een vork.

Nu kan je de boter in een kuipje doen of draai ze in een stuk plasticfolie tot een worstje.

Laat de boter weer hard worden in de koelkast.

Pel de scampi’s, maar laat het staartje zitten (dat presenteert mooier, vind ik). Verwijder het darmkanaal.

Verhit een flinke klont kruidenboter in een pan. Bak de scampi’s snel aan langs beide kanten. Bestrooi met paprikapoeder en cayennepeper.

Schik in een ring een torentje appel-tomatensalsa. Hierop komen 3 scampi’s. Druppel rondom wat kruidenboter en werk de torentjes af met flinterdun gesneden plakjes Pink Lady® die je tot roosjes vouwt.

 

Scampi's met kruidenboter, appel-tomatensalsa

 

Bron: me, myself and I voor Pink Lady®

Related Post