- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Scampi’s in kruidenkaassausje en paprika, capellini

Heel regelmatig krijg ik producten thuisgestuurd. Maar laat één ding duidelijk zijn: als ik niet achter het product sta, dan wordt er niet over geschreven. Punt andere lijn. Ik sluit hierover geen compromissen. Zoals ik ook geen reclamebanners op mijn blog wil. Mijn blog trekt (vooral tijdens de eindejaarsperiode) een pak bezoekers en dat zou mij een aardig zakcentje kunnen opleveren, maar ik zeg categoriek NEEN. Madame NON is maar klein grut hiertegen. Ik mag het niet gedroomd hebben dat er banners van Cheaptickets en consorten staan te knipperen als een kerstboom op mijn blog.

Ik word ook regelmatig uitgenodigd voor events. Helaas moet ik hiervoor meestal verstek geven. Duty calls. Het gebeurt dan wel eens dat de organisator mij toch de goodie bag opstuurt.

En zo gebeurde het dat ik vorige week op één en dezelfde dag thuis een pakketje mocht ontvangen van Elvea én van Barilla. Elvea wou mij laten kennismaken met hun nieuwkomer, de Pomo e Peperoni, tomatenconcentraat met paprika en Barilla had een workshop georganiseerd waarin het Belgische bloggers – en bij uitbreiding de hele Belgische bevolking – wou inspireren met feestelijke pastarecepten.  Ik was er dan wel niet bij, maar het PR bureau was toch zo vriendelijk om mij een aantal pastapakjes op te sturen.

Het duurde niet lang of ik had het lumineuze idee (althans, dat vond ik toch, ik weet niet of Barilla en Elvea mij hierin volgen…) om de 2 merken te matchen. Geef toe, pasta en tomaat, da’s toch een geslaagd huwelijk niet? Toen ik vroeger in de fitness werkte, deed ik vaak van die ‘joint promotions‘. Wie weet, komt hier wel een vruchtbare samenwerking uit voort? 😉

Genoeg gepalaverd! Ik vond mijn gerecht meer dan geslaagd: de scampi’s bleven lekker sappig dankzij de tomaten-paprikavulling en het spekjasje, het kruidenkaassausje paste prima bij de pasta. Kortom, speekmedaille voor mezelf! 🙂

Nodig voor 4 personen

16 scampi’s (16/20)
1 potje Pomo e Peperoni van Elvea
16 sneetjes Spar gerookt spek
1 dl witte wijn
1 dl melk
1 blokje groentenbouillon
2 el Maïzena
100 g kruidenkaas
1 rode paprika
1 pak capellini van Barilla
Basilicumblaadjes

Werkwijze

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Snij de scampi’s verder open aan de bovenkant, maar snij ze niet volledig door.
Vul de scampi’s op met de Pomo e Peperoni. Wikkel elke scampi in een sneetje spek.
Bak de scampi’s in een beetje olijfolie.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg wijn en melk toe en laat inkoken tot de helft.
Voeg er 0.5 l water en het bouillonblokje bij en laat op zacht vuur 10 minuten verder garen.
Blancheer de paprika, pel hem en snijd in blokjes.
Zeef de saus, bind met Maïzena en voeg dan de kruidenkaas toe.
Laat nog even koken, voeg de stukjes paprika toe en kruid eventueel met peper.
Kook ondertussen de capellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schik alles op warme borden, werk af met enkele basilicumblaadjes en serveer meteen.

Bron: Me, myself and I!

Related Post