- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Scampi in Thaise curry met appeltjes

Scampi in Thaise curry met appeltjes

Vorige week blogde ik de review van het Njam! kookboek Proef de Goesting. Om zo’n review te kunnen schrijven, zit ik toch wel een uur met mijn neus in het kookboek. En ja, meestal, als het een goed boek is zoals dat bij Proef de Goesting het geval is, dan belandt er binnen de kortste keren een recept op mijn TO DO-lijst.  Deze scampi in Thaise curry is niet van Njam! chef Quyên zoals je zou verwachten, maar van Roger van Damme, de master of desserts himself!

Hoewel gebak en zoet zijn specialiteit zijn, zijn deze scampi in Thaise curry met appeltjes toch megalekker. Wat moeten zijn desserts dan wel niet zijn? Wel, dat ga ik binnenkort proefondervindelijk te weten komen, want ik heb op 23 maart een tafeltje geboekt samen met Cintjescookery. Ja, op een gewone doordeweekse woensdag, onszelf eens verwennen. Moet kunnen, niet? Trouwens over verwennerij gesproken, terwijl jullie dit lezen, vertoef ik als Neckermann ambassadeur in Marrakech. Ik ben me er aan het uitsloven om leuke adresjes voor jullie uit te zoeken. 😉 Wordt vervolgd!

Tableware van Roos Van De Velde voor Serax.

 

Scampi in Thaise curry met appeltjes

 

Nodig voor 4 personen

16 scampi’s
1 sjalot, fijngesnipperd
3 klontjes goeie boter
1 Granny Smith appel, in blokjes
1 Jonagold appel, in blokjes
1 stengel citroengras, fijngesneden
1 klein handje verse koriander
8 kerstomaatjes, gehalveerd
3 mespuntjes kerriepoeder
400 ml kippenbouillon
2 el sesamolie
1 el bieslook, fijngesnipperd
1 blik kokosmelk (ca. 400 ml)
250 ml volle room
Versgemalen peper – zout

Voor de afwerking:
Dille / koriander

 

Scampi in Thaise curry met appeltjes

 

Bereiding

Stoof de sjalot enkele minuten in een klontje boter en doe de blokjes appel erbij. Schil de appels niet. De meeste smaak zit in de schil!

Voeg het citroengras, de koriander, tomaten en curry toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de kippenbouillon erbij zodat alles net onder staat en laat 20 minuten sudderen.

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid de scampi’s met peper en bak op een hoog vuur in een scheutje sesamolie. Voeg op het einde nog een klein klontje boter toe voor de smaak en werk de scampi’s af met een beetje bieslook.

Blender de gestoofde appeltjes samen met de kokosmelk, room en een klontje boter en zeef de saus.

 

Afwerking

Verdeel de scampi’s over de borden, schep de saus ernaast en werk af met een takje koriander en dille.

 

Scampi in Thaise curry met appeltjes

 

Bron: recept van Roger van Damme voor Njam! (met video)

Related Post