Dat ik dol ben op chocolade, zal jullie niet verbazen. Ik ben een zoetemuilke en van alle desserts, spant een nagerecht met chocolade bij mij nog altijd de kroon. Ik geef het toe, ik ben een beetje chocoladeverslaafd: na mijn bokes ’s middags verorber ik steevast een potteke chocomousse en nog geen 2 uur later MOET ik een mignonetje van Côte D’Or hebben bij mijn koffie. De pure, die lust ik het liefst. Deze samba bezorgde mij dan ook een culinair orgasme: een bodem van chocoladebiscuit èn witte chocolademousse èn chocolademousse van melkchocolade èn pure chocolademousse èn chocoladeganache. Een dessert voor de echte chocoholic! Daarna wel een marathonneke gaan lopen om de calorietjes er terug af te krijgen…
Nodig voor 2 taarten
Voor de chocolademoussen
115 g fondantchocolade
130 g melkchocolade
170 g witte chocolade
800 g room
3 blaadjes gelatine van 3 g
Chocoladeschilfers
Voor de pâte à bombe
1 ei
100 g eigeel
40 g water
125 g suiker
Voor de biscuit
8 eieren
200 g suiker
200 g zelfrijzende bloem
40 g cacao
Amaretto
Suikersiroop
Voor de ganache
250 g fondantchocolade
2 dl room
50 g boter
Bereiding
Pâte à bombe
Klop het volledige ei samen met het eigeel luchtig op. Gebruik hiervoor bij voorkeur een KitchenAid. Kook het water en de suiker tot 128° C (= dik suikerwater). Giet de kokende suikermassa traag bij het eiermengsel en blijf kloppen tot afkoeling.
Fondant chocolademousse Neem 1/3 van de pâte à bombe en voeg hieraan de gesmolten fondantchocolade toe. Schep er tenslotte 230 g opgeslagen room onder.
Melkchocolademousse
Neem 1/3 van de pâte à bombe en voeg hieraan de gesmolten melkchocolade toe.
Schep er tenslotte 230 g opgeslagen room onder.