- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

S.Pellegrino Young Chef Academy, een wisselwerking tussen jonge en minder jonge chefs

S.Pellegrino Young Chef Academy, een wisselwerking tussen jonge en minder jonge chefs

Dat San Pellegrino zich profileert als het toonaangevende water dat in toprestaurants op tafel staat, weet ik al lang. Heel lang. In mijn 10-jarige blogcarrière beleefde ik mijn mooiste momenten dankzij het prestigieuze Italiaanse watermerk: in 2015 mocht ik op uitnodiging van San Pellegrino met 5 vriendinnen aanschuiven bij Tim Boury*, ondertussen goed voor 2 Michelin sterren en in 2016 was ik uitgenodigd om de 10de verjaardag van Dinner in the Sky mee te maken. In 2017 kwam daar nog een bijzondere en onvergetelijke ervaring bij: ik mocht met een select clubje foodbloggers naar de bron van het iconische bruisende water. Letterlijk. Ik reisde naar Milaan, naar de San Pellegrino Terme. Vorige maand werd dat leuke lijstje uitgebreid met nog een vierde mooi moment: ik mocht als enige (!) Vlaamse blogster naar de S.Pellegrino Young Chef Academy!

S.Pellegrino Young Chef Academy, een wisselwerking tussen jonge en minder jonge chefs

De uitnodiging klonk alvast veelbelovend: “Het opzet van de Young Chef Academy is jonge chefs de kans geven om workshops bij te wonen van gerenommeerde sterrenchefs over de actuele gastronomische trends. Een laatste sessie van de academy gaat door op maandag 29 november. Deze staat in het teken van ‘Experience first’ met workshops van Maarten Bouckaert (Castor**) & Pierre Résimont (L’Eau Vive**). De workshop wordt gehost door David Martin (La Paix**) die ook aanwezig zal zijn.

Na de workshop/lunch is er ook een ronde tafel gesprek dat draait rond hoe chefs social media het beste kunnen gebruiken. Je staat tijdens de sessie ‘letterlijk’ in de keuken met de chefs terwijl ze de gerechten klaarmaken. Daarna mag je er natuurlijk ook volop van genieten en proeven. Het is een zeer exclusieve aangelegenheid waar maar enkelen aanwezig zijn, de perfecte gelegenheid dus om nieuw talent te ontdekken, met de chefs te praten en hun interpretatie van de gastronomische trends te ontdekken.”

Dat hoefde je me geen tweemaal te vragen. En dus hing ik samen met 5 Young Chefs – Florian Dauphin en Valentin Beck (Ma Langue Sourit), Archie De Prince (Château de Bourglingster), Maxime Zimmer (Un Max de Goût) en Julien Hauspie (Restaurant La Paix) – aan de lippen van Pierre en Maarten. Figuurlijk he, mannekes! De joviale sterrenchefs strooiden met tips & tricks. Ik zag hoe de souschef van Pierre uit de losse pols zomaar even 20 mont blancs draaide… op een oude platendraaier. Het zag eruit als kinderspel. Tot een paar Young Chefs zich eraan waagden. Toen bleek pas hoe technisch dit dessert wel is.

S.Pellegrino Young Chef Academy, een wisselwerking tussen jonge en minder jonge chefs

Uiteraard proefde ik ook uitgebreid van al de heerlijke spijzen die Pierre, Maarten en David uit de indrukwekkende keuken toverden:

Maarten Bouckaert
Kalfsstaart – laurier – gekaramelliseerde look

Pierre Résimont
Haas à la Royale

Maarten Bouckaert
Varkensschenkel – wulk – gerookt ei – madeira

Pierre Résimont
Mont blanc

En zo heb ik alvast een nieuwkomer op mijn bucketlist voor 2022: ik wil zo snel mogelijk bij Castor gaan dineren. Ik had een bijzonder aangename babbel met Maarten, een fijne kerel die leeft voor zijn zaak en voor zijn gezin. Voetjes op de grond, ondanks zijn 2 sterren. West-Vlaamse nuchterheid en noeste arbeid. Zo heb ik het graag!

Bedankt S.Pellegrino Young Chef Academy for having me! En bedankt aan fotograaf Robin Denijs van Visual Teasing voor de mooie foto’s! (Alleen, de foto hieronder is van mezelf)

S.Pellegrino Young Chef Academy, een wisselwerking tussen jonge en minder jonge chefs

Related Post