- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Rustieke Marokkaanse broodvlecht met specerijen

Rustieke Marokkaanse broodvlecht met specerijen

Had het van mij afgehangen, dan had je het recept voor deze Marokkaanse broodvlecht niet gekregen. Reden? Niet perfect genoeg. Maar toen deelde ik de foto in mijn Instagram stories met de vraag TO BLOG or NOT TO BLOG en 99% antwoordde TO BLOG. Toen kreeg ik de gouden tip van een volgster die me aanraadde: zet er rustiek bij. Was de Marokkaanse broodvlecht in het magazine 100 Toprecepten – Homemade brood perfect, wel dan is die van mij rustiek. Of artisanaal. Megalekker, dat was hij in elk geval.

Het was gewoon veel te warm toen ik vorige week de broodvlecht maakte waardoor het deeg tijdens het uitrollen begonnen te kleven. Note to self: broodvlechten maak je in de winter, zoals destijds mijn gedraaide rabarber-frambozenkrans, die was wél perfect!

 

Rustieke Marokkaanse broodvlecht met specerijen

 

Recept voor rustieke Marokkaanse broodvlecht met specerijen

(Voor)bereiding: ± 30 min
Rijzen & rusten: ± 1 uur
Bakken: ± 45 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 1 (rustieke) Marokkaanse broodvlecht met specerijen:
600 g bloem + extra voor het werkblad
8 g gedroogde gist
1 tl zout
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
2 el fijngehakte peterselie + 2 el extra
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
130 g rode pesto
3 el harissa (ik gebruikte slechts 2 tl en dat was – naar onze smaak – juist goed)

 

Werkwijze

Zeef de bloem in een mengkom en voeg het zout, de specerijen en 2 el fijngehakte peterselie toe. Giet er 330 ml lauw water en de olijfolie bij en kneed tot een glad deeg dat loskomt van de wand van de kom. Voeg indien nodig nog wat bloem of water toe. Dek af en laat 1 uur rijzen.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ongeveer 45 x 60 cm. Pel en snipper de knoflook en meng met de pesto en de harissa. Smeer dit mengsel over het deeg. Rol het op vanaf een lange zijde en snij de rol met een scherp mes in de lengte in tweeën. Verwarm de oven voor op 180° C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de opengesneden zijden van het deeg naar boven en vlecht de twee delen door elkaar. Leg het brood diagonaal op de bakplaat en bak het 45 min in de oven.

Laat na het bakken kort afkoelen en serveer bij voorkeur lauw. Bestrooi net voor het serveren met de extra peterselie.

Tip: serveer er eventueel boter bij die op smaak gebracht is met harissa.

 

Bron: recept uit 100 Toprecepten – Homemade brood.

Related Post