- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Rode biet wafeltje, sinaasappel, gerookte paling

Rode biet wafeltje, sinaasappel, gerookte paling

 

Rode biet wafeltje, sinaasappel, gerookte paling

 

Recept voor rode biet wafeltje, sinaasappel, gerookte paling

Voorbereidingstijd: 20 min
Baktijd: 10 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de wafeltjes:
270 g bietensap
55 g boter
168 g zelfrijzende bloem
7 g verse gist
1 ei, dooier en eiwit apart
1 snufje zout

Voor de bietjes:
1 chioggiabiet
50 g suiker
100 g azijn
100 g water
1 snufje zout
1 gele biet

Voor de afwerking:
1 sinaasappel
Zure room
1 pakje gerookte paling

 

Werkwijze

Voor de wafeltjes:
Los de gist op in het lauwe bietensap. Meng er de dooier onder. Zeef de bloem en meng ook die eronder.

Voeg de gesmolten boter en het zout toe.

Klop het eiwit op en voeg het toe aan het beslag.

Bak de wafeltjes in een warm wafelijzer.

 

Voor de bietjes:
Snijd de chioggiabiet in dunne schijfjes. Steek er rondjes uit.

Kook de suiker kort op met de azijn en het water tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

Marineer de bietplakjes gedurende ca. 15 min in deze jus.

Snijd de gele biet in kleine frietjes.

Kook de bietfrietjes kort op in gezouten water.

 

Voor de sinaasappel:
Pel de sinaasappel à vif. Dit betekent dat je de citrusvrucht schilt tot op het vruchtvlees. Er mag geen (bitter) wit velletje meer te zien zijn.

Snijd de partjes in 2.

 

Voor de afwerking:
Schep de zure room in een spuitzak.

Snijd de gerookte paling in schuine, hapklare stukken.

Steek met een uitsteekring een rondje uit het rode biet wafeltje. Spuit er toefjes zure room op. Werk af met de frietjes van gele biet, het rondje gemarineerde chioggiabiet, de stukjes sinaasappel en de stukjes gerookte paling. Schik er tot slot een takje groen op (ik gebruikte rucola).

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille voor Peggy’s Cooking Club.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post