- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Rivierkreeftjes met mango-avocadosalsa

Rivierkreeftjes met mango-avocadosalsa

Ben je nog op zoek naar een verrassende verrine voor je feestdiner? Stop met zoeken, this is it! Ik ontdekte dit voorgerecht vorige week in de speciale feesteditie van Nest en bedacht meteen dat dit voorgerecht in een kleine portie eigenlijk het ideale hapje is: kleurrijk, gezond, lekker, eenvoudig, snel klaar (als je een beetje een goed mes hebt en handig bent met dat mes tenminste) en helemaal op voorhand te maken.

Ik nam de proef op de som en maakte de salsa de zaterdagavond voor mijn diner van de zondagmiddag, deed alles in een afgesloten doos en zette die in de koeling. Veiligheidshalve legde ik de avocadopit er wel nog bij (tegen het verkleuren). De salsa had mooi de tijd om alle smaken op te nemen. De afwerking met de rivierkreeftjes deed ik pas à la minute. De commentaren van mijn gasten waren bijzonder lovend… en ik, ik was een tevreden gastvrouw.

 

Rivierkreeftjes met mango-avocadosalsa

Voor 8 personen (als hapje) of voor 4 personen (als voorgerecht)

1 mango
1 rode puntpaprika
1 avocado
1 sjalot
1 limoen
Enkele takjes koriander
150 g rivierkreeftjes
Peper en zout

 

Bereiding

Snij de mango, de puntpaprika en de avocado in zeer kleine blokjes. Snipper de sjalot fijn. Meng door elkaar.

Pers de limoen uit en giet het sap over de salsa. Voeg wat korianderblaadjes toe en kruid met peper en zout.

Verdeel de salsa over kleine glaasjes en schik er de rivierkreeftjes op. Werk af met koriander.

 

Bron: recept uit de Nest Koken 100 Heerlijk feestelijke gerechten nr 26 editie winter 2015.

Related Post