Hap en Tap logo zonder streep

Risotto van rode rijst met champignons, langoustines, kokos en curry

28 aug 2020 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Vrijdagmiddag en ik had geen inspiratie. Normaal maak ik op donderdagavond mijn TO DO-lijstje voor het weekend, maar ik had dus een writers block. ’t Is te zeggen een bloggers block. Ik had geen flauw idee wat ik wilde gaan doen en zat doelloos rond te surfen. In dat geval, kom ik automatisch op mijn vaste websites terecht: Gastronomixs en/of Académie du Goût. Op die laatste bleek een nieuw recept te zijn toegevoegd: een risotto van rode rijst.

Nu had ik nog nooit rode rijst gegeten en wist ik ook niet direct waar ik er zo snel zou aankomen. Online mogelijkheden genoeg, maar op vrijdagmiddag om er in ’t weekend mee te koken? Dat was tricky! Maar kijk, ik vond de rode rijst gewoon in ’t ISPC. En voor wie nu denkt: “lap, daar geraak ik niet binnen”, da’s verkeerd gedacht. ’t ISPC heeft zijn Corona opening voor particulieren verlengd tot en met 31 december. Allen daarheen, zou ik zeggen! Ik vond er niet alleen de rode rijst, maar ook de mooiste en grootste langoustines everrrrr! Oordeel zelf maar.

 

Risotto van rode rijst met champignons, langoustines, kokos en curry

 

Recept voor risotto van rode rijst met champignons, langoustines, kokos en curry

(Voor)bereiden: ± 30 min
Garen: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
320 g rode rijst
Visfumet of groentebouillon
20 shiitakes
8 langoustines
160 g parmezaan
2 tl currypasta
150 g kokosmelk
80 g boter
Koriander
Peper en zout

 

Werkwijze

Rooster de rode rijst zachtjes in een droge pan gedurende enkele minuten. Wanneer de rijst heet is en zijn zetmeel helemaal heeft afgegeven, bevochtig je de rijst met een pollepel hete visbouillon. Roer constant en voeg elke 2-3 min een pollepel bouillon toe.

Gril tegelijkertijd de champignons gedurende 6 min. Pel 4 langoustines en laat de pel van de andere 4 eraan. Bak die laatste in een pan, reken daarbij op 2 min per kant. Snijd ze vervolgens doormidden en bak ze nog 45 sec op de vleeskant. Gril in dezelfde pan de gepelde langoustines gedurende 1 min à 1 min 30, afhankelijk van de grootte.

Voeg als de risotto bijna gaar is de geraspte Parmezaanse kaas, de champignons, de currypasta, de kokosmelk en de boter toe. Meng om alles te binden en breng op smaak met peper en zout. Serveer in een kom met de langoustines, 1 hele en 1 gepelde per persoon. Voeg een paar takjes koriander toe.

 

Bron: recept vertaald van de website Académie du Goût.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.589 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. nicole

    geen inspiratie Myriam ?? en dan ‘out of the blue’ een schitterend recept … fijn weekend !

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Risotto van rode rijst met champignons, langoustines, kokos en curry

by Myriam Minne time to read: 2 min
2