- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Rijstdessert om met gouden lepeltjes te eten

Ik kreeg van Bosto de vraag of ik het zag zitten om een recept te ontwikkelen met hun dessertrijst. En of ik dat zag zitten! Rijstpap is een van de favoriete desserts van mijn man. Hij is niet zo van de chocolade, namelijk. ? Nu wilde ik heel graag een rijstdessert maken dat je ‘alleenstaand’ kan serveren of als onderdeel van een dessertbord. Wel, dat is prima gelukt. Dit rijstdessert lepel je binnen de kortste keren op, uiteraard met gouden lepeltjes voor een instant heaven experience. Maar je zou hier bv. perfect ook nog een bolletje (bloed)sinaasappelijs en wat partjes (bloed)sinaasappel bij kunnen serveren voor een extra feestelijk bordje. Christmas is coming, remember! Genieten zal je sowieso doen.

 

Rijstdessert om met gouden lepeltjes te eten

 

Recept voor rijstdessert om met gouden lepeltjes te eten

Weken: 20 min
Koken: 40 min
Rusten: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6 personen:
60 g dessertrijst van Bosto
25 g boter
75 g suiker
1 vanillestok
3 dl melk
2 eierdooiers
1,5 dl room
2 blaadjes gelatine (van ca. 3,2 g/stuk)

Voor de bodem:
100 g melkchocolade
40 g rijstcrispies

Extra:
6 ringen van 6 cm diameter

 

Bereidingswijze

Week de rijst 20 min in water en giet af.

Voeg de melk toe met de gespleten en geschraapte vanillestok en de boter en laat 35 min koken onder deksel. Roer regelmatig door! Laat daarna nog 5 min koken zonder deksel.

Voeg de 2 geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe.

Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker tot een ruban.

Meng de rijst met de ruban en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Voeg de halfopgeklopte room toe.

Meng ondertussen de gesmolten chocolade met de rijstcrispies.

Duw de 1 volle eetlepel van die met chocolade omhulde rijstcrispies in een dresseerring en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.

Giet de rijstpap op de bodem van rijstcrispies en laat opstijven in de koelkast.

Haal het rijstdessert uit de ring door met een scherp mes langs de rand te gaan.

Tip: je zou de dresseerringen kunnen bekleden met rhodoid folie om het rijstdessert makkelijker los te maken.

Werk af naar keuze: ik bestrooide het rijstdessert tot halfweg met cacaopoeder en legde op de andere vrije helft wat eetbare bloemen.

 

Rijstdessert om met gouden lepeltjes te eten

 

Dit recept heb ik gecreëerd in samenwerking met Bosto, lees mijn disclaimer.

Related Post