Hap en Tap logo zonder streep
Reuze gamba's, currysaus op Thaise wijze, brunoise van groenten

Reuze gamba’s, currysaus op Thaise wijze, brunoise van groenten

12 jun 2024 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn om lekker te zijn, dat bewijst dit recept voor reuze gamba’s met currysaus op Thaise wijze en brunoise van groenten. Alles begint met goeie producten! Dat de reuze gamba’s van Rob top zijn, wist ik al, nadat ik onlangs gamba’s in een aardappeljasje met Thaise jus maakte. Check mijn reel en bekijk hoe groot die bangelijke beestjes zijn! Ik koos ook nu weer voor datzelfde formaat reuze gamba’s. En ook nu weer voor Thaise invloeden.

Maar tot zover de gelijkenis tussen de 2 recepten. Voor het vorige recept heb je een spiraalsnijder nodig, voor dit alleen maar een scherp mes… en een beetje (veel) geduld om fijne brunoise te snijden. En of ik geduld heb! Allez, toch voor brunoise. 😉

Dit recept is een voorgerecht, maar als je er bvb. (jasmijn)rijst bij serveert, dan wordt het een (feestelijk) hoofdgerecht… geschikt voor een kerstmenu, mijn gedacht. Ik zeg dat, ik zeg niets. 😉

Ik serveerde deze reuze gamba’s met currysaus in een handgemaakt bord van mijn buurvrouw.

Reuze gamba's, currysaus op Thaise wijze, brunoise van groenten

Reuze gamba's, currysaus op Thaise wijze, brunoise van groenten

Reuze gamba’s, currysaus op Thaise wijze, brunoise van groenten

4 van 1 stem
Gang Voorgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 reuze gamba's
  • 100 g wortelen
  • 100 g knolselder
  • 1 rode paprika
  • 100 g courgettes
  • 200 g kokosmelk
  • 1 middelgrote ui
  • 1 appel
  • 1 tl madras curry
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 30 g verse gember
  • 1/2 bol look
  • 1 dl room
  • 1 dl water
  • Verse koriander en bieslook
  • 2 tl olijfolie

Instructies
 

Voor de currysaus:

  • Fruit de ui, de knoflook, 1/2 rode paprika, de gember en de specerijen aan in olijfolie.
  • Voeg de in stukjes gesneden appel, de kokosmelk, een beetje water (1 dl) en de room eraan toe.
  • Laat +/- 15 min op een laag vuur koken.
  • Mix lichtjes en zeef in een puntzeef.

Voor de brunoise van groenten:

  • Snijd alle groenten in brunoise en bak ze op een laag vuur in olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Snijd de gamba’s doormidden en bak ze +/- 5 min in olijfolie.

Dresseren:

  • Schep de saus in een diep warm bord en leg er 1 gamba in.
  • Voeg de brunoise, de verse koriander en bieslook toe.
Trefwoord brunoise, curry, currysaus, gamba, gamba’s, madras curry, reuze gamba’s

Bron: recept van de website horecamagazine.be

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Francis Thole

    4 sterren
    Ziet er fantastisch uit. Zou hem heel graag opslaan in Pinterest maar dan geeft hij een url fout 🤷‍♀️ Normaal lukt dst altijd wel-staat er iets niet goed ingesteld?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Reuze gamba’s, currysaus op Thaise wijze, brunoise van groenten

by Myriam Minne time to read: 1 min
2