- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Restaurant De Coupé: gastronomisch dineren in het oude stationsgebouw van Olen.

Restaurant De Coupé: gastronomisch dineren in het oude stationsgebouw van Olen.

Met de regelmaat van de klok krijg ik de vraag wanneer ik mijn eigen restaurant begin. Het antwoord is heel eenvoudig: nooit. Ik heb een fijne job met toffe collega’s die me jong houden, een deftig loon met allerlei extralegale voordelen en ik word geapprecieerd. Bovendien ben ik een marmotje en zou niet tegen het nachtwerk kunnen. En tot slot, en da’s nog wel de belangrijkste reden om het niet te doen, ik ben een enorme stresskip en zou niet om kunnen met de onzekerheid van te weinig reservaties enerzijds of te grote drukte anderzijds. Wie wel de sprong waagde en haar job als HESQ Director Benelux bij Nippon Gases opgaf, is my BFF Annie. Zij opende afgelopen zomer restaurant De Coupé in Olen.

Restaurant De Coupé: gastronomisch dineren in het oude stationsgebouw van Olen.

Uiteraard was ik er als de kippen bij om er mijn voetjes onder tafel te gaan schuiven. Nu ja, niet dat dat nodig was, want ik weet maar al te goed hoe fantastisch Annie kookt. In een heel ver verleden liepen we samen marathons (o.a. de Between 2 Oceans in Zuid-Afrika, een ‘marathon’ over 56 km en de onmiddellijke aanleiding voor de start van deze blog) en toen al tetterden we 30 km over recepten en gerechten. Meermaals kookten we samen, ofwel bij Annie thuis, ofwel bij mij thuis. Annie haar kookstijl is mijn kookstijl, mijn kookstijl is Annie haar kookstijl.

Restaurant De Coupé: gastronomisch dineren in het oude stationsgebouw van Olen.

Haar restaurant, De Coupé, is ondergebracht in het vroegere stationsgebouw van Olen. Het pand kreeg een volledige make-over en werd met bijzonder veel smaak ingericht. De warme inrichting typeert met authentieke vintage elementen in combinatie met een vleugje moderne strakheid. Het gezellige restaurant telt slechts een 16-tal plaatsen… want… Annie doet alles alleen! Annie is de chef, gastvrouw, cocktailshaker, sommelier, maître én plongeur. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt ze ook nog eens de tableware zelf waarin ze haar gerechten serveert. Die kan je trouwens kopen in het aanpalend winkeltje.

Restaurant De Coupé: gastronomisch dineren in het oude stationsgebouw van Olen.

Nu zou ik hier in detail kunnen ingaan op het menu dat we voorgeschoteld kregen, maar daar hebben jullie niets aan, want wij gingen op 21 juli en ondertussen is dat menu natuurlijk al helemaal veranderd. De Coupé serveert een creatieve seizoenskeuken met producten met een verhaal van lokale boeren en ondernemers. Niets is zomaar normaal bij De Coupé. Elk gerecht krijgt een twist en heeft het nodige rock & roll gehalte. Annie durft anders te zijn. Ze is als chef eerlijk en passioneel en doet alles met overgave.

Uiteraard ben ik fan van mijn Moateke en dan is het lastig om objectief te blijven. Maar kijk maar eens naar de reviews op Resengo. Daar scoort De Coupé maar liefst 9.7 op basis van 32 beoordelingen. Zo hoor je het ook eens van een ander.

Restaurant De Coupé: gastronomisch dineren in het oude stationsgebouw van Olen.

RESTAURANT DE COUPE
Stationsstraat 103A bus 1 l 2250 Olen
Open op woensdag, donderdag en vrijdag van 18u00u tot 23u30
T: +32 475 555 773
E: info@de-coupe.be

5-gangen menu: €70
+ aperitief en koffie: €85
+ aperitief, wijnen en koffie: €105

6-gangen menu: €80
+ aperitief en koffie: €95
+ aperitief, wijnen en koffie: €120

Kaasbord i.p.v. dessert: supplement +€6
Dessertwijn bij dessert of kaas: +€5
Glas wijn of tripel bij het kaasbord: +€5

Related Post