- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Ravioli met krab in wittewijnsaus

Ten eerste, ik had nog wontonvelletjes in mijn diepvriezer zitten, een overschotje van mijn cannoli.

Ten tweede, ik had een lekker receptje. Allez, zo zag het er toch uit (en dat was het ook, maar dat kon ik toen nog niet weten).

Ten derde, het is bijna Valentijn en dit leek me het ideale liefdesbordje om the love of my life voor te zetten: helemaal vooraf te bereiden (alleen het koken van de ravioli, in 3 minuten top chrono, moet last minute gebeuren).

Kortom, dit is een sexy, lekker, makkelijk en snel klaar valentijnsrecept zodat de romantiek weer wordt aangewakkerd. Ja, ja, ook na 19 jaar huwelijk. Ik kan getuigen! 😉

Nodig voor 4 personen

1 blik kingkrab (van 190 g – 120 g uitgelekt)
40 wontonvelletjes
75 g roomkaas (type Philadelphia)
1 el bieslookringetjes + extra
1/2 sjalot
1/2 preiwit
Boter
Roze peper
Peper en zout

Voor de wittewijnsaus:
1 sjalot
200 ml visfumet
200 ml droge witte wijn
200 ml room
100 g koude boter, in vlokjes + extra
Peper en zout

Werkwijze

Laat de krab uitlekken. Verkruimel ze in een kom – hou een paar mooie stukjes apart voor de afwerking. Pel en snipper de sjalot. Spoel het preiwit en snij in heel fijne julienne. Stoof de prei en sjalot in boter. Meng de krab met de roomkaas, bieslookringetjes, sjalot en prei. Breng op smaak met peper en zout.

Leg 20 wontonvelletjes open en schep in het midden telkens een lepel van het krabmengsel. Maak de randjes van het deeg nat, leg er een tweede velletje op en druk aan. Steek eventueel uit met een raviolivormpje.

Maak de saus. Pel de sjalot, snipper ze heel fijn en stoof aan in een pannetje met boter. Blus met visfumet en wijn, laat inkoken tot de helft. Giet door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Doe er de room bij, laat niet meer koken. Klop van het vuur 100 g boter in vlokjes door de saus.

Kook de ravioli in lichtgezouten water. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 3 minuten.

Giet wat wittewijnsaus over de ravioli en werk af met fijngestampte roze peper, de mooie stukjes krab en sprietjes bieslook.

Bron: recept uit Libelle Lekker december 2014.

Related Post