- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Rammenasrolletje(s) met krab

1 hapklaar rolletje = 1 amuse, een paar rolletjes = een heus voorgerechtje. Met andere woorden, je kan alle kanten uit met dit recept.

Fris-zurig en koud/rauw, dit hapje of voorgerecht is de ideale starter van je (feest)menu.
Lekker licht en volledig vooraf te bereiden èn dresseren.

Smakelijk!

Ingrediënten voor 8 personen

1 kingkrab poot (gegaard in visbouillon, zo te koop)
1 rammenas of daikonwortel
1 avocado
1 komkommer
Bundeltje bieslook
1 klein doosje zalmforeleitjes
Croutons

Voor de mayonaise:
1 dooier (op kamertemperatuur)
1 kl azijn
2,5 dl sojaolie
1 kl mosterd
Citroensap
Peper en zout

Bereiding

Snijd de rammenas of liever daikonwortel met een mandoline of dunschiller met breed lemmet in de lengte in 8 flinterdunne plakjes.

Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in staafjes.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd eveneens in staafjes.

Maak de mayonaise, waarbij je gebruikt maakt van citroensap i.p.v. azijn. Ga hiervoor als volgt tewerk: doe de dooier in een hoge kom. Leg een kl. mosterd naast de dooier (niet erop). Doe de kruiden op de mosterd. Voeg de azijn toe en begin te kloppen. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Indien de mayonaise te vet wordt, voeg dan wat lauw water bij.

Snijd de krab in stukjes. Houd 8 mooie stukjes apart. Meng de rest met wat mayonaise. Kruid met peper en roer er wat gehakte bieslook onder. De mayonaise zal wat slapper worden door het vocht van de krab.

Leg de plakken rammenas open op het werkblad. Leg onderaan op elke plak wat komkommer- en avocadostaafjes en een tiental bieslooksprietjes van dezelfde breedte als de rammenas.
Schep hierop wat van de krabsalade en een klein lepeltje zalmforeleitjes.
Rol van onder naar boven toe op als een sushi en leg de rolletjes op een schaal.

Leng een deel van de mayonaise aan met wat room en trek hiermee een streep op het bord.
Snijd elk rammenasrolletje in twee en schik deze kunstig op een strak bord.
Werk af met enkele croutons.

Bron: recept van Dhr. S. De Smedt, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post