- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Pruimencake met ricotta en olijfolie

Over deze pruimencake met ricotta en olijfolie kan ik bijzonder kort zijn: kort is het codewoord! Korte ingrediëntenlijst, korte bereiding en hij gaat ook maar heel kort mee. Nog voor de klok maandagmiddag had geslagen, was de laatste kruimel verdwenen. Mijn collega’s weten wanneer ze snel moeten reageren op mijn mailtjes. En dan moet je weten dat het gros van de collega’s nog steeds van thuis werken…

 

Pruimencake met ricotta en olijfolie

 

Pruimencake met ricotta en olijfolie

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Afkoelen 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Nagerecht
Porties 8 personen

Equipment

  • Springvorm van 22 cm

Ingrediënten
  

  • 3 grote rode pruimen
  • 240 g patisseriebloem
  • 1 tl droge gist
  • 1/4 tl zout
  • 120 g boter
  • 150 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 1/4 vanillestok
  • 50 ml olijfolie, extra vierge
  • 180 g ricotta

Voor de afwerking:

  • Enkele bosbessen
  • Geroosterde amandelschilfers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • Was en snijd de pruimen in dunne reepjes, zet apart.
  • Meng de bloem, de gist en het zout in een kom.
  • Klop de boter en de suiker in de kom van een staande mixer.
  • Voeg de eieren een voor een toe.
  • Roer dan de vanille, olijfolie en ricotta erdoor zonder teveel te mengen.
  • Voeg het droge mengsel toe en schep het voorzichtig met een houten lepel om het deeg niet te zwaar te maken.
  • Zodra het droge mengsel volledig is verwerkt, giet je het beslag in een vooraf beboterde vorm van 22 cm.
  • Schik de pruimenplakken op de cake en bestrooi ze lichtjes met rietsuiker.
  • Bak gedurende 50 min (controleer de gaarheid met een mes).
  • Haal de pruimencake uit de oven, laat gedurende ca. 15 min afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt.
  • Bestrooi met een paar bosbessen en geschaafde amandelen.
  • Smakelijk!
Trefwoord amandelschilfers, bosbessen, olijfolie, pruimen, pruimencake

Bron: recept vertaald van de Franse blog Plus Une Miette dans l’Assiette.

Related Post