- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Praline van ganzenlever en peperkoek

Daar waar er op kerst vaak gekozen wordt voor een uitgebreid feestdiner met familie (volgens een recente studie viert 93% van de Belgen kerst in huiselijke kring), gaat het er op oudejaarsavond even anders aan toe. Dan krijgen de vrienden én een hapjesbuffet vaak de voorkeur. Daar hoort deze praline of lolly zeker op thuis: vooraf klaar te maken, lekker, mooi en in één hap te verorberen.
Voor de vegetariërs: met faux gras lukt het ook!

Have fun en eat well!

Voor 10 pralines

2 sneden peperkoek
150 g ganzenleverterrine
1 cl cognac
1 cl porto
1 cl room
Peper van de molen

Bereiding

Snij de peperkoek in kleine blokjes en schik ze op een bakplaat met een siliconematje of bakpapier. Laat 1 uur in de oven drogen op 125° C. Haal uit de oven en maal fijn in de blender. Bewaar in een afgesloten doosje.

Prak de ganzenleverterrine met een vork en meng er de cognac, porto en room onder. Kruid bij met wat peper van de molen. Laat een uurtje opstijven in de koeling.

Maak kleine bolletjes of ‘rugbyballetjes’ van de ganzenlever. Strooi de peperkoek op een diep bord en rol er de bolletjes door.

Steek op een dikke, lange bamboeprikker en steek in een glas met sesamzaadjes of in een houten blokje waarin gepaste gaatjes zijn geboord.

Bron: recept uit het Njam wintermagazine.

Related Post