- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Praliné-chocolademousse, crêpes dentelle kruimels

 

Praliné-chocolademousse, crêpes dentelle kruimels

 

Recept voor praliné-chocolademousse, crêpes dentelle kruimels

(Voor)bereidingstijd: 40 min
Voor het krokantje: 1 uur in de diepvries
Opstijven: 2 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 9 porties:

Voor de mousse:
100 g pure chocolade
50 g praliné chocolade (ik kocht de Praliné Lait van Galler)
45 cl slagroom (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
2 eidooiers
30 g bloemsuiker (die verving ik door de suikervervanger Zùsto)

Voor het krokantje:
30 g pralinépasta (ik kocht die bij The Flavor Shop)
4 Crêpes dentelle (ragfijne krokante Franse koekjes, eventueel te vervangen door kletskoppen)
50 g melkchocolade

Voor de afwerking:
3 el notenmengeling: hazelnoten, amandelen, pijnboompitjes (ik gebruikte enkel hazelnoten)

 

Werkwijze

Voor het krokantje:
Breek de melkchocolade in stukken in een kom. Laat hem smelten in de microgolf of au bain-marie. Voeg de praliné en vervolgens de verkruimelde crêpes dentelle toe. Meng en giet de bereiding uit op een vel bakpapier. Dek af met een tweede vel bakpapier en rol dun uit met een deegrol. Bewaar 1 uur in de diepvries.

Voor de chocolademousse:
Breek de pure en de praliné chocolade in stukken in een kom. Verwarm 20 cl room in een pot, giet de warme room op de chocolade en meng zachtjes tot je een gladde ganache bekomt. Voeg vervolgens de dooiers en de suiker (of Zùsto) toe. Meng met de klopper.

Klop de rest van de room op tot stevige slagroom en spatel die voorzichtig onder het chocolademengsel. Verdeel de mousse over 8 kommetjes. Hak het praliné krokantje grof en verdeel over de mousses. Laat de chocolademousse gedurende 2 uur opstijven in de koelkast.

Hak wanneer je de chocolademousse wil serveren enkele noten grof en verdeel die over de mousses. Degusteer meteen.

 

Praliné-chocolademousse, crêpes dentelle kruimels

 

Bron: recept vertaald van de website Regal.fr.

Related Post