- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Pizza met zongedroogde tomaten, Parmaham en rucola

Pizza met zongedroogde tomaten, Parmaham en rucola

 

Pizza met zongedroogde tomaten, Parmaham en rucola

 

Nodig voor 4 pizza’s

Voor de bodems:
400 g bloem (tipo 00, heel fijn gemalen bloem)
21 g verse gist
Ca. 225 g water
6 g zout
40 g olijfolie

Voor het beleg dat in de oven gaat:
200 g zongedroogde tomaten
1 courgette
Aceto balsamico
Olijfolie
Peper
Fleur de sel

Voor het beleg dat niet in de oven gaat:
20 à 24 sneetjes Parmaham
Mascarpone
Rucola
Peper en zout
Balsamico
Olijfolie
Parmezaanschilfers

 

Werkwijze

Voor de bodems:
Los de gist op in het water.

Doe de bloem in een mengkom van een keukenrobot type KitchenAid, Kenwood,…

Giet het water in een straaltje bij de bloem terwijl de machine aan het mengen is.

Voeg, als het deeg begint te pakken, het zout en aansluitend de olie toe en blijf nog ca. 10 min stevig doorkneden.

Portioneer het deeg in stukjes van 170 g en bol goed op.

Laat de deegbolletjes 1 uur gisten onder een groot vel plastic. (Dit mag ook een hele nacht in de koelkast zijn).

Rol de bolletjes zo rond  mogelijk uit en leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat.

 

Voor het beleg dat in de oven gaat:
Doe de zongedroogde tomaten in een blender en mix glad. Niet te fijn, zorg ervoor dat de tomaten nog wat structuur hebben. Gebruik slechts heel weinig van de olie van de tomaten.

Snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm dik, bestrooi met wat zout en laat 20 min trekken. Droog de courgetteplakjes af, kruid ze met peper en sprenkel er olijfolie over. Bak ze nu kort aan beide kanten in een hete antikleefpan en blus met wat aceto balsamico. Laat afkoelen.

Verdeel de pesto van zongedroogde tomaten over de 4 pizzabodems en smeer dun open.

Verdeel de courgette over de pizza’s.

Bak de pizza’s gedurende 6 à 8 min op 250° C.

 

Voor het beleg dat niet in de oven gaat:
Als de pizza uit de oven komt, schep je er meteen toefjes mascarpone op. Hierop komen 5 à 6 sneetjes Parmaham.

Marineer de rucola à la minute met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Verdeel wat rucola op elk sneetje Parmaham.

Werk af met parmezaanschilfers.

Serveer onmiddellijk.

 

Pizza met zongedroogde tomaten, Parmaham en rucola

 

Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post