- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Pisco sour met framboos, roos en kaneel

Pisco sour met framboos, roos en kaneel

Toen ik – in een onbezonnen bui – deze blog startte en een naam zocht, was het de bedoeling om hier af en toe ook “tapjes”, zijnde cocktails te bloggen. Nu heb ik daar eigenlijk al vrij snel van afgezien. Op 6 uitzonderingen na (Arctic Kiss, Cosmopolitan Grenade, champagnecocktail met passievrucht, Prat d’Amour, Moulin Rouge, Sneeuwwitjes appel cocktail) verschijnen hier nooit cocktails. Daar heb je andere keigoeie blogs voor. (Ik denk dan spontaan aan Bible of Drinks en Served by Soberon). Maar kijk, voor deze pisco sour met framboos, roos en kaneel maak ik graag een uitzondering.

Dat ik dol ben op pisco dat konden jullie al lezen toen ik deze zomer mijn sorbet van pisco sour blogde. De toevoeging van frambozensiroop, rozenblaadjes en een pinch of kaneel, kon niet slecht zijn, mijn gedacht. Wel dat had ik goed gedacht. Deze pisco sour met framboos, roos en kaneel IS lekker. Verraderlijk lekker. Want het ziet er dan wel uit als limonade, schijn bedriegt. ’t is straffen toebak!

 

Pisco sour met framboos, roos en kaneel

 

Recept voor pisco sour met framboos, roos en kaneel

Bereiden: ± 15 min
Afkoelen: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 1 cocktail:

Voor de frambozensiroop:
300 g frambozen (diepgevroren of vers)
150 g suiker
2 el gedroogde rozenblaadjes
1/4 tl kaneelpoeder

Voor de cocktail:
60 ml pisco
30 ml frambozensiroop
30 ml limoensap
1 eiwit

 

Werkwijze

Breng de frambozen met de suiker, een klein beetje water, de rozenblaadjes en kaneel op laag vuur, zachtjes, al roerend, aan de kook. Laat 10 min. pruttelen, neem van het vuur, laat volledig afkoelen, zeef.

Doe de pisco, frambozensiroop, limoensap en eiwit in een shaker met ijs, schud lang en krachtig, tot het eiwit luchtig en mousserend is.

Zeef en giet in een cocktailglas. Werk af met rozenblaadjes.

Cheers!

 

Bron: recept van de website van Knack Weekend.

Related Post