- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Passievruchtenmousse, roomijs van drop, frambozengel

Het is alweer veel te lang geleden dat ik nog eens de suikervervanger Zùsto gebruikte: van de chocolade cannoli op 6 oktober 2019 om precies te zijn. En dat terwijl ik van jullie regelmatig vragen hierover krijg. Maar kijk, vandaag zet ik dit meer dan recht met een recept waarin niet 1, niet 2, maar 3 keer Zùsto gebruikt wordt: zowel in de passievruchtenmousse, als in het roomijs van drop als in de crumble wordt de suiker vervangen door Zùsto. En bovendien heb ik ook nog een kortingscode voor jullie in petto!

Voor mensen die nieuw zijn hier en mijn vroegere recepten met de suikervervanger (het zijn er 12!) nog niet zagen passeren (je kan de recepten makkelijk terugvinden door Zùsto in te tikken in de zoekbalk), som ik graag even op wat de voordelen zijn:
– 75% minder calorieën dan suiker en met exact dezelfde zoete smaak en structuur.
– tevens uiterst geschikt voor patiënten met diabetes en obesitas.
– En last but not least: 1 van de belangrijkste voordelen van Zùsto is de 1:1-verhouding (100 g suiker = 100 g Zùsto)
En een leuk detail: als je Zùsto bestelt via de website www.zusto.com – kan je mijn kortingscode ZUSTO-HAPENTAP gebruiken en zijn de verzendingskosten gratis (vanaf 2 pakjes Zùsto, code geldig voor verzending in België en Nederland).
En dan nog even terug naar dit recept. Dit is er weer zo eentje uit een kookles, waarvan de foto niet goed genoeg was naar mijn gedacht. Bovendien vond ik het helemaal niet erg om dit thuis opnieuw te maken, want errruuuuuug lekker!
Tips/notities:
Voor ik de chocolade op het bobbeltjesplastic uitsmeerde, spoot ik een laagje goudkleurig poeder erop.
Als siliconevormpje voor de passievruchtenmousse, koos ik voor de vorm van mini-ijslolly’s. Schijnt bedriegt dus: ziet eruit als een ijsje, is het niet!

Passievruchtenmousse, roomijs van drop, frambozengel

 

Recept voor passievruchtenmousse, roomijs van drop, frambozengel

(Voor)bereiding: ± 2 à 2,5 uur
Opstijven: ± 2 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Bereiding voor 10 personen:

Voor de chocolade afwerking:
75 g fondant chocolade
5 g cacaoboter
Goudkleurige spray (facultatief)
Extra nodig: bobbeltjesplastic

Voor het roomijs van drop:
3 dl melk
3 dl room
50 g Zùsto
5 eidooiers
90 g drop

Voor de passievruchtenmousse:
90 g plattekaas (ik gebruikte de volle plattekaas van Campina)
150 g room (ik gebruikte de slagroom 40% vet van Campina)
60 g eiwit
60 g Zùsto
150 g passievruchtenpuree (ik gebruikte diepvriespuree van Boiron)
3 gelatineblaadjes (van ca. 3 g/blaadje)

Voor de frambozengel:
200 g frambozenpuree (ik gebruikte diepvriespuree van Boiron)
2 g agar

Voor de crumble:
50 g Zùsto
50 g boter
45 g bloem
50 g amandelpoeder
Limoenrasp
Zout

Voor de afwerking:
Rood fruit
Pulp van passievrucht
Takje munt

 

Werkwijze

Voor de chocolade afwerking:
Smelt de chocolade met de cacaoboter tot 45° C. Laat afkoelen tot 31° C en giet uit op bobbeltjesplastic. Laat uitharden op een koele plaats.

Voor het roomijs van drop:
Kook de melk met de room en smelt er de drop in.
Klop een ruban van de eidooiers en Zùsto.
Giet de kokende melk op de ruban en vaneer op een zacht vuur (ca. 80° C).
Laat afkoelen en draai in de ijsmachine.

Voor de passievruchtenmousse:
Kook de helft van de passievruchtenpuree op en voeg de geweekte gelatine toe.
Meng er de platte kaas onder en voeg ook de andere helft van de passievruchtenpuree terug toe. Klop het eiwit tot schuim, voeg de Zùsto toe en klop tot de korrel verdwenen is. Meng met de eerste massa en spatel er de half opgeklopte room onder. Giet in vormpjes en vries in.

Voor de frambozengel:
Kook de puree op met de agar. Laat opstijven in de koelkast en cutter glad.

Voor de crumble:
Meng de boter, de Zùsto, het zout, het amandelpoeder en de bloem met de vlinder. Giet uit op een bakplaat en bak goudbruin bij 150° C.
Werk af met limoenrasp en zout.

 

Passievruchtenmousse, roomijs van drop, frambozengel

 

Bron: recept van chef René De Baets.

Related Post