- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Pappadums, grijze garnalen, limoencrème

Pappadums, grijze garnalen, limoencrème

Herinneren jullie zich mijn tapiocacracker met grijze garnalen en kerstomaatjes nog? Voor wie die teveel werk of te moeilijk vindt, is er nu dit snelle en makkelijke alternatief: pappadums met grijze garnalen en limoencrème. (Of voor wie vond dat er op mijn tapiocacracker te weinig garnalen lagen, want die kritiek kreeg ik ook. ?)

Ik proefde deze pappadums met grijze garnalen en limoencrème tijdens het afscheidsdiner van mijn maandelijkse kookclubje, kreeg het recept mee naar huis en maakte het hapje in 1-2-3 klaar nadat ik zondag heel de dag doorgebracht had op en rond Jan Breydel: eerst 10 km gelopen met mijn zoon en daarna op handtekeningenjacht voor een vriendin. Opdracht geslaagd: zowel Ethan Horvath, Mats Rits en top of the bill onze kapitein Ruud Vormer tekenden mijn bal!

Om maar te zeggen dat dit hapje écht geen werk is! Dit is dan ook zowat het kortste recept van deze blog. Zo kort dat het totaal aantal woorden te laag is om goed te scoren in zoekmachines en dus zwans ik nog een beetje verder.

Voor wie zich trouwens afvraagt hoe mijn keuken vordert, is het antwoord: slecht. Normaal kon ze voor het bouwverlof geplaatst worden, maarrrrrr… mijn achterdeur moet eruit en vervangen worden door een raam. En hoewel we de offerte op 12 april goedgekeurd hadden en de productie 8 weken in beslag neemt, kreeg ik een maandje geleden het nieuws dat het raam pas eind augustus of zelfs begin september zou kunnen geïnstalleerd worden. Ik hoef jullie niet te vertellen hoe pissed ik was (lees: nog steeds ben). Het probleem is dat ik niet op mijn achterste poten kan gaan staan, want het is de baas van mijn zoon die het raam maakt… Grmbl! ? Zo het minimum aantal woorden is bij deze ruim bereikt. ?

 

Pappadums, grijze garnalen, limoencrème

Recept voor pappadums, grijze garnalen, limoencrème

(Voor)bereiding: 20 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 10 personen:
1/4 verpakking pappadums (te koop bij Delhaize)

Rasp en sap van 1/2 limoen
150 g Philadelphia roomkaas

250 g versgepelde garnalen

 

Bereiding

Breek de pappadums in porties en frituur deze bij 180° C.

Breng de Philadelphia op smaak met de limoen (rasp en sap) en doe in een spuitzak.

Verdeel de garnalen over de pappadums. Spuit er een toef limoencrème op.

Afwerken doe je met eetbare bloemetjes of in mijn geval met een blaadje Thaise basilicum.

 

Bron: recept van René De Baets, leraar aan hotelschool Spermalie in Gent.

Related Post