- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Panna cotta van kokosmelk met scampi’s en mango-ananassalsa

Panna cotta van kokosmelk met scampi's en mango-ananassalsa

Valentijn is al over minder dan 1 maand en het is dus de hoogste tijd dat ik nog wat ‘liefdesreceptjes’ blog. Deze panna cotta van kokosmelk is er zo eentje. Een lekker hapje voor je lekker hapje… ? Ideaal voor je liefdesdiner: (bijna) helemaal vooraf klaar te maken, makkelijk, lekker en… met koriander. Dat zou naar verluidt een potentieverhogende werking hebben… Zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb! ?

De prachtige foto is afkomstig van Wendy van Ekkow met wie ik in het verleden ook al samenwerkte. Haar pure stijl was bij mij liefde op het eerste gezicht, om in de juiste sfeer te blijven. ?  Deze panna cotta van kokosmelk met scampi’s en mango-ananassalsa is de eerste foto in een reeks van 6. Volgen later nog: aardbeien met vodka, perenclafoutis met honing, een romige knolseldervelouté, een braambessentaart en een open lasagne met gamba’s. Kwestie van jullie al een beetje te laten watertanden…

 

Panna cotta van kokosmelk met scampi's en mango-ananassalsa

 

Recept voor panna cotta van kokosmelk met scampi’s en mango-ananassalsa

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Rusttijd: 2 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

8 scampi’s, schoongemaakt en met staartje
250 ml kokosmelk
250 ml room
5 g gelatine, in blaadjes
1/4 tl korianderpoeder
Olijfolie
Witte peper en zout

Voor de salsa:
1/2 mango
1/4 ananas
1 chilipeper
1 tl limoensap
1 el gehakte koriander
1 el olijfolie

 

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Breng de room en de kokosmelk in een steelpan aan de kook. Kruid met het korianderpoeder, peper en zout. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng goed. Laat wat afkoelen.

Giet de panna cotta in mooie glaasjes. Laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.

Schil de mango en de ananas, snijd ze in blokjes. Hak de koriander en het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Meng alles met het limoensap en de olijfolie en lepel op de glaasjes panna cotta van kokosmelk.

Bak de scampi’s in een pan met wat olie en kruid met peper en zout. Werk elk glaasje af met een scampi.

 

Bron: recept uit het miniboekje ‘Feestelijke hapjes’, bijlage bij het december magazine Libelle Lekker.

Related Post