Ingrediënten voor 12 pancetta krokantjes
12 plakjes pancetta
12 volle theelepels verse geitenkaas (ik koos voor de nieuwe Chavroux La Mousse)
Vijgenconfituur naar smaak (kant-en-klaar of homemade)
12 kleine rucolablaadjes
6 kleine verse vijgen, in plakjes
Verse tijmblaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180° C.
Schik de plakjes pancetta in een enkele laag op 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Bak de pancetta tot die krokant en lichtjes gekleurd is, gedurende 12 à 15 min.
Laat de pancetta krokantjes uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen gedurende 15 min.
Schik de pancetta krokantjes op een serveerschaal. Lepel op elk krokantje 1 tl geitenkaas en een beetje vijgenconfituur naar smaak. Schik hierop 1 rucolablaadje en 2 plakjes vijg. Strooi er tijmblaadjes over en serveer.
Bron: recept van de blog Taming of the Spoon.