- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen

 

Pancetta krokantje met geitenkaas en vijgen

 

Ingrediënten voor 12 pancetta krokantjes

12 plakjes pancetta
12 volle theelepels verse geitenkaas (ik koos voor de nieuwe Chavroux La Mousse)
Vijgenconfituur naar smaak (kant-en-klaar of homemade)
12 kleine rucolablaadjes
6 kleine verse vijgen, in plakjes
Verse tijmblaadjes

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C.

Schik de plakjes pancetta in een enkele laag op 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Bak de pancetta tot die krokant en lichtjes gekleurd is, gedurende 12 à 15 min.

Laat de pancetta krokantjes uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen gedurende 15 min.

Schik de pancetta krokantjes op een serveerschaal. Lepel op elk krokantje 1 tl geitenkaas en een beetje vijgenconfituur naar smaak. Schik hierop 1 rucolablaadje en 2 plakjes vijg. Strooi er tijmblaadjes over en serveer.

 

Pancetta krokantjes met geitenkaas en vijgen

 

Bron: recept van de blog Taming of the Spoon.

Related Post