Thuis koken als een chef
met het oog op smaak
Krokante nori, rode garnalen en garnalenmayonaise
WAT EEN FIJNE AMUSE IS DIT! Vergeef me dat ik...
Pomme dauphine, pittige tomatensaus, pulpo
Ik hou van alliteraties en dus vond ik deze...
Hazelnoot en passievrucht tartelette
Mannekes, ik heb een fan-tas-tische nieuwe...
Lamsfilet met een Oosters accent
Ik heb veel geduld. Echt waar, ik ben een...
Krokante nori, rode garnalen en garnalenmayonaise
WAT EEN FIJNE AMUSE IS DIT! Vergeef me dat ik...
Lamsfilet met een Oosters accent
Ik heb veel geduld. Echt waar, ik ben een...
Mis nooit een recept
Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.
Op zoek naar iets specifiek?
Misschien heb ik het al eens gemaakt. Vul een term en/of categorie in om te zoeken tussen al mijn recepten.
Voorgerechten
Voorgerechten
Garnalencocktail 2.0
Ik ben dol op 2.0 versies van klassiekers. Aan...
Gebakken coquilles met structuren van venkel
Ik ging onlangs dineren bij mijn BFF en werd...
Gekonfijt konijn, knolseldercrème, rode biet gel
Van 24 tot en met 31 januari is het Week van het...
Sint-jakobsmosselen met vanille, gekaramelliseerd witlof en worteljus
Vraag me niet hoe of via wie ik aan dit recept...
Garnalencocktail 2.0
Ik ben dol op 2.0 versies van klassiekers. Aan...
Gebakken coquilles met structuren van venkel
Ik ging onlangs dineren bij mijn BFF en werd...
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Hert in aardappelkrans
Een kerstkrans op je voordeur en tafel en een...
Kreeft, courgette, kreeftenhollandaise
Aan kreeftenrecepten geen gebrek op mijn blog,...
Pork Wellington, fondant aardappeltje, gevulde appel, cranberrysaus
Ik vertelde het woensdag al: ik was afgelopen...
Roggevleugel met chorizokorst, venkelcrème, gegrilde zoete aardappel, rode wijnsaus
"Vrouwe, kèn ne kji goste in ne roggevleugle"....
Hert in aardappelkrans
Een kerstkrans op je voordeur en tafel en een...
Kreeft, courgette, kreeftenhollandaise
Aan kreeftenrecepten geen gebrek op mijn blog,...
Desserts
Desserts
Hazelnoot crémeux, framboos, Baileys
Den Eddy en ik hebben een nieuwe hobby: musicals...
Panna cotta van prosecco, sponge met rode biet, framboos en timut peper
Champagne, cava, prosecco,... de godendranken...
Kerstballen van appel, karamel en tonkaboon
Ho, ho, ho, the countdown is real. En hoe kan ik...
Aardbeien, vijgenblad, tonka
Aardbeien in oktober, Myriammeke? Ja, ik besef...
Hazelnoot crémeux, framboos, Baileys
Den Eddy en ik hebben een nieuwe hobby: musicals...
Panna cotta van prosecco, sponge met rode biet, framboos en timut peper
Champagne, cava, prosecco,... de godendranken...
Gebak
Gebak
Cannelé bordelais met lavendel en tonkaboon
Fasten your seatbelts voor het meest...
Crème brûlée eclairs
Waarom kiezen tussen een eclair en een crème...
Tatin soezen
Ik verklapte het jullie al: ik heb een nieuwe...
Kerststronk peer hazelnoot
Deze kerststronk komt eigenlijk te laat. Te laat...
Cannelé bordelais met lavendel en tonkaboon
Fasten your seatbelts voor het meest...
Crème brûlée eclairs
Waarom kiezen tussen een eclair en een crème...
Op zoek naar iets specifiek?
Misschien heb ik het al eens gemaakt. Vul een term en/of categorie in om te zoeken tussen al mijn recepten.
Dit ben ik
Ik ben Myriam, een oude foodblogster. Jawel, tweemaal oud: 56 jaren op mijn persoonlijke teller en bijna 10 op die van Hap & Tap.
Oud maar niet versleten. Ik doe alles met veel passie en dat is: supporteren voor Club Brugge, koken, bakken en bloggen en (marathons) lopen, in die volgorde.
Mijn recepten zijn geen dagelijkse kost. Voor gezond, gluten-, suiker- en lactosevrij, vegetarisch of vegan ben je aan het verkeerde adres. … En calorieën tel ik ook niet.
Gedreven hobbykoks vinden hier zeker hun gading.
Myriam
Dit ben ik
Ik ben Myriam, een oude foodblogster. Jawel, tweemaal oud: 56 jaren op mijn persoonlijke teller en bijna 10 op die van Hap & Tap.
Oud maar niet versleten. Ik doe alles met veel passie en dat is: supporteren voor Club Brugge, koken, bakken en bloggen en (marathons) lopen, in die volgorde.
Mijn recepten zijn geen dagelijkse kost. Voor gezond, gluten-, suiker- en lactosevrij, vegetarisch of vegan ben je aan het verkeerde adres. … En calorieën tel ik ook niet.
Gedreven hobbykoks vinden hier zeker hun gading.
Myriam