Nieuwste recepten

La Tarte du Dimanche

La Tarte du Dimanche

Ik had onlangs gasten over de vloer. (Als je wil zien wat ik hen voorgeschoteld hebt, kan je dat bekijken in mijn Instagram highlights). En hoewel dat uiteraard absoluut niet moest, hadden ze toch een cadeautje voor me bij. En of ze me goed kennen! Ik kreeg niet één,...

Lees meer
La Tarte du Dimanche

La Tarte du Dimanche

Ik had onlangs gasten over de vloer. (Als je wil zien wat ik hen voorgeschoteld hebt, kan je dat bekijken in mijn Instagram highlights). En hoewel dat uiteraard absoluut niet moest, hadden ze toch een cadeautje voor me bij. En of ze me goed kennen! Ik kreeg niet één,...

Lees meer
Macaron met limoencrème en white pearl kaviaar

Macaron met limoencrème en white pearl kaviaar

Christmas is coming! The countdown is on! En dus wilde ik absoluut deze macaron met limoencrème en white pearl kaviaar maken. Het idee vond ik in het begeleidend boekje dat ik bij mijn zending Royal Belgian Caviar kreeg. Alleen ontbrak het recept. Maar dat was snel...

Lees meer
;
Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Met het mooie weer en na de lange lockdown periode wil mijn man terug uitvliegen in het weekend. Maar ik wil/moet lopen (ik ben eindelijk terug goed op dreef met het oog op Tokio marathon in oktober) en koken/bakken. Da's dus een moeilijke match. Gelukkig kwam ik dit...

Lees meer
Espresso mousse cake met spiegelglazuur

Espresso mousse cake met spiegelglazuur

Normaal zou hier vandaag een taart met rode besjes en meringue verschijnen, maar met dit (eerste) mooie weer steekt geen kat z'n oven aan (allez, behalve ik dan!). En dus schakelde ik maar rap over op plan B: deze espresso mousse cake met spiegelglazuur. Het enige wat...

Lees meer
Entremets met vanille en kastanjehoning

Entremets met vanille en kastanjehoning

Silikomart - mijn favoriete merk van siliconevormen - heeft nieuwe vormen en Kris van A La Tarte - mijn favoriete bakwinkel in Nazareth - heeft bij het merk onderhandeld dat ik een paar van die vormen zou krijgen zodat ik ermee aan de slag kan gaan. Hoe lief is dat?!...

Lees meer
Christophe Declercq, Het Grote IJsboek

Christophe Declercq, Het Grote IJsboek

Wanneer er een Ijsboek verschijnt, dan moet ik dat hebben. En al helemaal wanneer de naam "Het Grote Ijsboek" is én afkomstig van gepassioneerd ijsbereider met meer dan 30 jaar ervaring Christophe Declercq. Voor dit boek ging Christophe niet over 1 nacht ijs (pun...

Lees meer
Mangotaartje met frambozen en combava

Mangotaartje met frambozen en combava

Ik ben enorm gepland. Planning is als het ware my middle name. Maar toch nog niet gepland genoeg. Ik maak (pas) op donderdagavond mijn TO COOK & BAKE lijstje voor het weekend. En daarop wilde ik dit mangotaartje met frambozen en combava zetten. Maaaaaaaar... ik...

Lees meer
Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten