Nieuwste recepten

Tarte Tatin 2.0

Tarte Tatin 2.0

Was ik vorig weekend nog in zomermodus met een taart met rood fruit, dan liet ik de zomer nu helemaal achter me en koos resoluut voor comfy taartjes in de vorm van deze tarte tatin 2.0. Waarom 2.0? Omdat ze niet op de klassieke manier gemaakt worden met bladerdeeg dat...

Lees meer
;
L’Intense chocolat-passion

L’Intense chocolat-passion

Ik kon ervoor kiezen om de naam van dit recept te vertalen, maar die is zoveel mooier in het Frans, toch: "L'Intense Chocolat-Passion" in vergelijking met "intens chocoladegebakje met passievrucht". Ik geef het toe: ik ben een halve Française. Ik heb 14 jaar in een...

Lees meer
Daikon fritters met Jamón Ibérico de Cebo de Campo

Daikon fritters met Jamón Ibérico de Cebo de Campo

Om op Hap & Tap te mogen komen, moet een recept me eerst overtuigen door z'n originaliteit, door z'n ongelooflijke eenvoud in combinatie met hoge waw-factor (eenvoudig alleen volstaat niet, zo zijn er al sites en blogs genoeg) of door z'n culinaire gehalte,......

Lees meer
Kruidig vijgentaartje

Kruidig vijgentaartje

Hier ben ik terug! Nooit gedacht dat ik het 3 weken zou kunnen stellen zonder de blog, maar dat is me eigenlijk bijzonder goed bevallen. Daar waar ik anders elke dag mijn statistieken check, heb ik die nu al die tijd links laten liggen. En ik vertoonde zelfs...

Lees meer
Oesters met daikonsalade en oestercrème

Oesters met daikonsalade en oestercrème

Ik kan er niet tegen. Lees: IK KAN ER NIET TEGEN! Wanneer ik alleen de intro tot een recept zie, maar de rest verborgen zit achter een betalende pro-account, dan is de kans groot (lees: ZEER GROOT) dat ik voor de bijl ga en me een abonnement aanschaf. En al helemaal...

Lees meer
Rabarber en witte chocolademousse taart

Rabarber en witte chocolademousse taart

Heel even heb ik getwijfeld of ik deze rabarber en witte chocolademousse taart wel zou aandurven. De taart op zich jaagde me geen angst aan, het was hem vooral om die chocolade rand te doen. Er zijn 2 dingen in patisserie die voor mij een brug te ver zijn: zelf...

Lees meer
Nobashi garnalen Thermidor

Nobashi garnalen Thermidor

Dit recept was oorspronkelijk met langoustines. Vijf langoustines per persoon! Maar die zijn momenteel zoooooo pokkeduur dat ik ze verving door Nobashi garnalen. Bovendien zijn Nobashi garnalen eigenlijk (veel) origineler dan langoustines. Je vindt ondertussen 10...

Lees meer
Strawberry Dreams van Soenil Bahadoer

Strawberry Dreams van Soenil Bahadoer

Strawberry Dreams, het zou zomaar de naam van een cocktail of mocktail kunnen zijn, maar dat is het niet. Het is de naam van een topdessert van een topchef: Soenil Bahadoer. (Ik had ooit het geluk om van Soenils keuken te mogen proeven in de gevangenis en spreek dus...

Lees meer
Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten