Thuis koken als een chef
met het oog op smaak
Laskiaispulla: de schattigste brioches in de Finse keuken!
Er zijn 2 Waalse patisserie influencers die ik...
Tarte tout chocolat
Is er, voor Pasen, iets beter dan een taart met...
Witvis, shiitake, paddenstoelen, paksoi, spinazie en “Shiso leaf sauce”
Herinneren jullie zich Hennie nog? Hennie is...
Zeebaars met crème van spinazie, jus van schelpen, gevulde scheermessen
Wat een spetters zijn die chefs daar bij...
Tomatengelei, pastei van sardines en gele paprikaroom
Ik kom écht soms op de gekste manieren aan mijn...
Laskiaispulla: de schattigste brioches in de Finse keuken!
Er zijn 2 Waalse patisserie influencers die ik...
Witvis, shiitake, paddenstoelen, paksoi, spinazie en “Shiso leaf sauce”
Herinneren jullie zich Hennie nog? Hennie is...
Tomatengelei, pastei van sardines en gele paprikaroom
Ik kom écht soms op de gekste manieren aan mijn...
Mis nooit een recept
Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.
Op zoek naar iets specifiek?
Misschien heb ik het al eens gemaakt. Vul een term en/of categorie in om te zoeken tussen al mijn recepten.
Voorgerechten
Voorgerechten
Nobashi garnaal, mangochutney, burrata
Vorige week schreef ik nog: het is zeker, ik heb...
Gegrilde zalm met teriyakisaus, miso, zeewier en groene asperges
Het is zeker: binnenkort heb ik visite en dan...
Millefeuille met boschampignons, blauwekaascrème en Italiaanse ham
"Elk nadeel heb se voordeel", wijze woorden van...
Gamba met citroen-saffraansaus, wortelpuree
Doorgaans bestel ik mijn vis bij C-Food, mijn...
Nobashi garnaal, mangochutney, burrata
Vorige week schreef ik nog: het is zeker, ik heb...
Gegrilde zalm met teriyakisaus, miso, zeewier en groene asperges
Het is zeker: binnenkort heb ik visite en dan...
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Kreeft, shiitakes, aardpeer, jasmijnrijst
Ik ben dol op kreeft! Er belandt dan ook een...
Wilde eend, duxelle van oesterzwammen, crème van peterseliewortel
In mijn moeders keuken was een maaltijd niet...
Kiprollade met Emmentaler AOP, gekonfijte worteltjes en puree
Ik heb niks met Zwitserland. Ik houd niet van...
Everzwijnfilet, structuren van wortel, beukenzwammen
Het is gebeurd. Dit wordt een van de...
Kreeft, shiitakes, aardpeer, jasmijnrijst
Ik ben dol op kreeft! Er belandt dan ook een...
Wilde eend, duxelle van oesterzwammen, crème van peterseliewortel
In mijn moeders keuken was een maaltijd niet...
Desserts
Desserts
Crème brûlée, karnemelkijs, aardbeiengel, yuzubol
Dit dessertje van crème brûlée,...
Marshmallowmousse met aardbeien
De afgelopen weken bracht ik veel...
Gegratineerde abrikozen met meringue en amandelschilfers
Te warm om te koken? OK. Een nieuw,...
Zwart sesamijs
Ik heb een geheugen als een zeef......
Crème brûlée, karnemelkijs, aardbeiengel, yuzubol
Dit dessertje van crème brûlée,...
Marshmallowmousse met aardbeien
De afgelopen weken bracht ik veel...
Gebak
Gebak
Charlotte met aardbeien
Het is niet omdat je iets zelf bakt dat het...
Koffiecake met tiramisu crème
Onlangs werd ik via mijn Instagram...
Braambessen champagne bundtcake met Amaretto glazuur
Deze braambessen champagne bundtcake is duur...
Charlotte met aardbeien
Het is niet omdat je iets zelf bakt dat het...
Op zoek naar iets specifiek?
Misschien heb ik het al eens gemaakt. Vul een term en/of categorie in om te zoeken tussen al mijn recepten.
Dit ben ik
Ik ben Myriam, een oude foodblogster. Jawel, tweemaal oud: 56 jaren op mijn persoonlijke teller en bijna 10 op die van Hap & Tap.
Oud maar niet versleten. Ik doe alles met veel passie en dat is: supporteren voor Club Brugge, koken, bakken en bloggen en (marathons) lopen, in die volgorde.
Mijn recepten zijn geen dagelijkse kost. Voor gezond, gluten-, suiker- en lactosevrij, vegetarisch of vegan ben je aan het verkeerde adres. … En calorieën tel ik ook niet.
Gedreven hobbykoks vinden hier zeker hun gading.
Myriam
Dit ben ik
Ik ben Myriam, een oude foodblogster. Jawel, tweemaal oud: 56 jaren op mijn persoonlijke teller en bijna 10 op die van Hap & Tap.
Oud maar niet versleten. Ik doe alles met veel passie en dat is: supporteren voor Club Brugge, koken, bakken en bloggen en (marathons) lopen, in die volgorde.
Mijn recepten zijn geen dagelijkse kost. Voor gezond, gluten-, suiker- en lactosevrij, vegetarisch of vegan ben je aan het verkeerde adres. … En calorieën tel ik ook niet.
Gedreven hobbykoks vinden hier zeker hun gading.
Myriam