Thuis koken als een chef
met het oog op smaak
Laskiaispulla: de schattigste brioches in de Finse keuken!
Er zijn 2 Waalse patisserie influencers die ik...
Tarte tout chocolat
Is er, voor Pasen, iets beter dan een taart met...
Witvis, shiitake, paddenstoelen, paksoi, spinazie en “Shiso leaf sauce”
Herinneren jullie zich Hennie nog? Hennie is...
Zeebaars met crème van spinazie, jus van schelpen, gevulde scheermessen
Wat een spetters zijn die chefs daar bij...
Tomatengelei, pastei van sardines en gele paprikaroom
Ik kom écht soms op de gekste manieren aan mijn...
Laskiaispulla: de schattigste brioches in de Finse keuken!
Er zijn 2 Waalse patisserie influencers die ik...
Witvis, shiitake, paddenstoelen, paksoi, spinazie en “Shiso leaf sauce”
Herinneren jullie zich Hennie nog? Hennie is...
Tomatengelei, pastei van sardines en gele paprikaroom
Ik kom écht soms op de gekste manieren aan mijn...
Mis nooit een recept
Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.
Op zoek naar iets specifiek?
Misschien heb ik het al eens gemaakt. Vul een term en/of categorie in om te zoeken tussen al mijn recepten.
Voorgerechten
Voorgerechten
Kaas- en hampannenkoeken met gegrilde asperges
Ik had beloofd om het hier zo min mogelijk over...
Spicy avocadosalade
Elke kookstijl is anders. Zoveel bloggers,...
Nobashi garnaal, mangochutney, burrata
Vorige week schreef ik nog: het is zeker, ik heb...
Gegrilde zalm met teriyakisaus, miso, zeewier en groene asperges
Het is zeker: binnenkort heb ik visite en dan...
Kaas- en hampannenkoeken met gegrilde asperges
Ik had beloofd om het hier zo min mogelijk over...
Spicy avocadosalade
Elke kookstijl is anders. Zoveel bloggers,...
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Fazantenfilet met pistachevulling, wortelbotersaus en gefruite knolselder
Hoewel ik nog steeds om de 2 weken les volg aan...
Lamskroon met muntpesto, gepofte bietjes, flan van asperge, wilde champignonroomsaus
Voorlaatste etappe van mijn blogmarathon en we...
Kreeft, shiitakes, aardpeer, jasmijnrijst
Ik ben dol op kreeft! Er belandt dan ook een...
Wilde eend, duxelle van oesterzwammen, crème van peterseliewortel
In mijn moeders keuken was een maaltijd niet...
Fazantenfilet met pistachevulling, wortelbotersaus en gefruite knolselder
Hoewel ik nog steeds om de 2 weken les volg aan...
Lamskroon met muntpesto, gepofte bietjes, flan van asperge, wilde champignonroomsaus
Voorlaatste etappe van mijn blogmarathon en we...
Desserts
Desserts
Laagjesdessert met frambozenmousse en Oreo Thins
Er is sinds kort een nieuw soort...
Crème brûlée, karnemelkijs, aardbeiengel, yuzubol
Dit dessertje van crème brûlée,...
Marshmallowmousse met aardbeien
De afgelopen weken bracht ik veel...
Gegratineerde abrikozen met meringue en amandelschilfers
Te warm om te koken? OK. Een nieuw,...
Laagjesdessert met frambozenmousse en Oreo Thins
Er is sinds kort een nieuw soort...
Crème brûlée, karnemelkijs, aardbeiengel, yuzubol
Dit dessertje van crème brûlée,...
Gebak
Gebak
Origineel citroentaartje
Met dit origineel citroentaartje komt al een...
Cake met frambozen en hazelnoten
Moest het van mezelf afhangen, dan zou ik alleen...
Charlotte met aardbeien
Het is niet omdat je iets zelf bakt dat het...
Origineel citroentaartje
Met dit origineel citroentaartje komt al een...
Cake met frambozen en hazelnoten
Moest het van mezelf afhangen, dan zou ik alleen...
Op zoek naar iets specifiek?
Misschien heb ik het al eens gemaakt. Vul een term en/of categorie in om te zoeken tussen al mijn recepten.
Dit ben ik
Ik ben Myriam, een oude foodblogster. Jawel, tweemaal oud: 56 jaren op mijn persoonlijke teller en bijna 10 op die van Hap & Tap.
Oud maar niet versleten. Ik doe alles met veel passie en dat is: supporteren voor Club Brugge, koken, bakken en bloggen en (marathons) lopen, in die volgorde.
Mijn recepten zijn geen dagelijkse kost. Voor gezond, gluten-, suiker- en lactosevrij, vegetarisch of vegan ben je aan het verkeerde adres. … En calorieën tel ik ook niet.
Gedreven hobbykoks vinden hier zeker hun gading.
Myriam
Dit ben ik
Ik ben Myriam, een oude foodblogster. Jawel, tweemaal oud: 56 jaren op mijn persoonlijke teller en bijna 10 op die van Hap & Tap.
Oud maar niet versleten. Ik doe alles met veel passie en dat is: supporteren voor Club Brugge, koken, bakken en bloggen en (marathons) lopen, in die volgorde.
Mijn recepten zijn geen dagelijkse kost. Voor gezond, gluten-, suiker- en lactosevrij, vegetarisch of vegan ben je aan het verkeerde adres. … En calorieën tel ik ook niet.
Gedreven hobbykoks vinden hier zeker hun gading.
Myriam