Thuis koken als een chef
met het oog op smaak
Uien Martini met een schuim van Comté en knapperige croutons
Uiteraard kijk ik uit naar de lente. Al lijkt...
Fastelavnsboller (Deense carnaval bollen)
Ik heb niets met carnaval. Gelukkig maar he, je...
Crémeux van hazelnootboter, appelmousse, krokant bladerdeeg
Man, man, man! Of eigenlijk moet dat zijn: mal,...
Wijtingtartaar met butternut
Dit recept voor wijtingtartaar met butternut is...
3 bereidingen van krab met coquille en ingelegde groenten
Holy krab! I'm back! En jawel, voor wie het zou...
Uien Martini met een schuim van Comté en knapperige croutons
Uiteraard kijk ik uit naar de lente. Al lijkt...
Crémeux van hazelnootboter, appelmousse, krokant bladerdeeg
Man, man, man! Of eigenlijk moet dat zijn: mal,...
3 bereidingen van krab met coquille en ingelegde groenten
Holy krab! I'm back! En jawel, voor wie het zou...
Mis nooit een recept
Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.
Op zoek naar iets specifiek?
Misschien heb ik het al eens gemaakt. Vul een term en/of categorie in om te zoeken tussen al mijn recepten.
Voorgerechten
Voorgerechten
Spicy avocadosalade
Elke kookstijl is anders. Zoveel bloggers,...
Nobashi garnaal, mangochutney, burrata
Vorige week schreef ik nog: het is zeker, ik heb...
Gegrilde zalm met teriyakisaus, miso, zeewier en groene asperges
Het is zeker: binnenkort heb ik visite en dan...
Millefeuille met boschampignons, blauwekaascrème en Italiaanse ham
"Elk nadeel heb se voordeel", wijze woorden van...
Spicy avocadosalade
Elke kookstijl is anders. Zoveel bloggers,...
Nobashi garnaal, mangochutney, burrata
Vorige week schreef ik nog: het is zeker, ik heb...
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Noedels met oesterzwammen en gelakte zalm voor Chinees nieuwjaar
Op 8 februari is 't Chinees nieuwjaar: het jaar...
Varkenshaasje met paddenstoelenrisotto en salie-pepersaus
Twee keer op een en dezelfde dag kwam ik dit...
Hazenrug, aardappel kerstkransjes, spruitenpuree en frambozensaus
Herinneren jullie zich de Spar Challenge nog?...
Fazantenfilet met pistachevulling, wortelbotersaus en gefruite knolselder
Hoewel ik nog steeds om de 2 weken les volg aan...
Noedels met oesterzwammen en gelakte zalm voor Chinees nieuwjaar
Op 8 februari is 't Chinees nieuwjaar: het jaar...
Varkenshaasje met paddenstoelenrisotto en salie-pepersaus
Twee keer op een en dezelfde dag kwam ik dit...
Desserts
Desserts
Witte chocolademousse met Licor 43 Orochata en gezouten caramel popcorn
Vorige maand reed ik naar het zuiden...
Semifreddo met speculooscrumble
Salesguys zijn doorgaans nogal...
Laagjesdessert met frambozenmousse en Oreo Thins
Er is sinds kort een nieuw soort...
Crème brûlée, karnemelkijs, aardbeiengel, yuzubol
Dit dessertje van crème brûlée,...
Witte chocolademousse met Licor 43 Orochata en gezouten caramel popcorn
Vorige maand reed ik naar het zuiden...
Semifreddo met speculooscrumble
Salesguys zijn doorgaans nogal...
Gebak
Gebak
Chocolade olijfolie cake
Onlangs kreeg ik een fles award winnende...
Smeltzachte cake met perzik, framboos en tonka
Deze smeltzachte cake had ik evengoed...
Origineel citroentaartje
Met dit origineel citroentaartje komt al een...
Cake met frambozen en hazelnoten
Moest het van mezelf afhangen, dan zou ik alleen...
Chocolade olijfolie cake
Onlangs kreeg ik een fles award winnende...
Smeltzachte cake met perzik, framboos en tonka
Deze smeltzachte cake had ik evengoed...
Op zoek naar iets specifiek?
Misschien heb ik het al eens gemaakt. Vul een term en/of categorie in om te zoeken tussen al mijn recepten.
Dit ben ik
Ik ben Myriam, een oude foodblogster. Jawel, tweemaal oud: 56 jaren op mijn persoonlijke teller en bijna 10 op die van Hap & Tap.
Oud maar niet versleten. Ik doe alles met veel passie en dat is: supporteren voor Club Brugge, koken, bakken en bloggen en (marathons) lopen, in die volgorde.
Mijn recepten zijn geen dagelijkse kost. Voor gezond, gluten-, suiker- en lactosevrij, vegetarisch of vegan ben je aan het verkeerde adres. … En calorieën tel ik ook niet.
Gedreven hobbykoks vinden hier zeker hun gading.
Myriam
Dit ben ik
Ik ben Myriam, een oude foodblogster. Jawel, tweemaal oud: 56 jaren op mijn persoonlijke teller en bijna 10 op die van Hap & Tap.
Oud maar niet versleten. Ik doe alles met veel passie en dat is: supporteren voor Club Brugge, koken, bakken en bloggen en (marathons) lopen, in die volgorde.
Mijn recepten zijn geen dagelijkse kost. Voor gezond, gluten-, suiker- en lactosevrij, vegetarisch of vegan ben je aan het verkeerde adres. … En calorieën tel ik ook niet.
Gedreven hobbykoks vinden hier zeker hun gading.
Myriam