Nieuwste recepten

Madeleines met aardbeien en witte chocolade

Madeleines met aardbeien en witte chocolade

Oh, oh, oh, wat heb ik toch een zwak voor deze vormen. Alle madeleines worden in deze vormen (die ik speciaal uit Amerika liet overvliegen, maar die ondertussen ook gewoon in België te bestellen zijn) gewoon 1000 x mooier. Allez, da's mijn gedacht he. Al zorgden de...

Lees meer
Madeleines met aardbeien en witte chocolade

Madeleines met aardbeien en witte chocolade

Oh, oh, oh, wat heb ik toch een zwak voor deze vormen. Alle madeleines worden in deze vormen (die ik speciaal uit Amerika liet overvliegen, maar die ondertussen ook gewoon in België te bestellen zijn) gewoon 1000 x mooier. Allez, da's mijn gedacht he. Al zorgden de...

Lees meer
Krab & scampi ravioli met kreeft

Krab & scampi ravioli met kreeft

Wanneer ik volgend voorstel in mijn mailbox krijg, dan twijfel ik niet: "Misschien weet je het al, maar de frisse witte wijnen uit het Spaanse Rueda doen het muy bien met vis. 😉 Een spannende combinatie die we jou natuurlijk óók graag laten ervaren. Ons voorstel?...

Lees meer
;
Jaline Vandromme, Pastry Crush

Jaline Vandromme, Pastry Crush

Het mooiste compliment dat een kook- of bakboek van me kan krijgen, is dat ik niet kan wachten om ermee aan de slag te gaan tot mijn review verschenen is. Wel, dat was het geval met deze Pastry Crush van Jaline Vandromme. Ik maakte (al 2 keer de Tiramisu 2.0, want de...

Lees meer
Naked stapeltaart met frambozenboterroom

Naked stapeltaart met frambozenboterroom

Het is - onaangekondigd - een week stil geweest hier op de blog (en op mijn Instagram account) en wie mij al langer volgt, weet dat daar een reden voor is. Normaal ben ik niet stil te krijgen. Maar zoals ik het al schreef in mijn jaaroverzicht: mijn 94-jarige moeder...

Lees meer
Driekoningentaart met hazelnootcrème

Driekoningentaart met hazelnootcrème

Deze driekoningentaart met hazelnootcrème hebben jullie onrechtstreeks te danken aan Corona. Heuh? Hoezo? Elk jaar denk ik: dit jaar maak ik een driekoningentaart. Maar elk jaar is het hetzelfde liedje: dan heb ik tussen Kerst en nieuw geen verlof meer over en dus ook...

Lees meer
Pornstar Martini

Pornstar Martini

Het begint een traditie te worden. Nu ja, traditie is een groot woord, natuurlijk. Maar voor het tweede jaar op rij deel ik hier op 1 januari een cocktailrecept. Vorig jaar was dat een cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel en nu een Pornstar Martini. Die...

Lees meer
Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

Een trio van hapjes met kaviaar, dat is wat ik voor ogen had toen ik midden november 3 doosjes kaviaar kreeg van Persian Caviar: eentje met vlees, eentje met vis en een vegetarische amuse met kaas. Het idee voor deze tapiocacracker met cottage cheese en kaviaar vond...

Lees meer
Charlotte met exotisch fruit

Charlotte met exotisch fruit

Eigenlijk is deze charlotte met exotisch fruit niet helemaal zoals ze moest zijn. Ik wilde net zoals het origineel van Amuses Bouche een rand met 'streepjes', maar bij mij vloeide de biscuit helemaal in elkaar over. Dan plakte ik er maar wat meer sterren en...

Lees meer
Gegratineerde oesters in een saffraan botersaus

Gegratineerde oesters in een saffraan botersaus

Deze gegratineerde oesters in een saffraan botersaus stonden niet gepland in mijn kerstmenu 2020, terwijl er andere recepten wel al voorzien zijn, maar nog moeten geblogd worden. Waarom heb ik hieraan dan voorrang gegeven? Omdat ik van de Cultuurdienst van Stad Gent...

Lees meer
Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten