- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

 

Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

 

Het boodschappenlijstje voor 4 personen

750 g aardappelen
600 g heilbotfilet
125 g grijze garnalen
250 g mosselen
Enkele verse spinazieblaadjes
Boter
1 dl room
1/2 venkel
Enkele takjes dille
Nootmuskaat
1/2 el saffraanpoeder
Peper
Zout

 

Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

 

Zo maak je de ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappelen. Giet ze af en stamp ze met een klontje boter, peper, zout en een snuifje nootmuskaat tot een smeuïge puree.

Schil de venkel en snij in flinterdunne reepjes. Beboter een grote ovenschaal en schep de puree erin. Je kan ook individuele ovenschaaltjes gebruiken. Leg er de moten vis op en kruid met peper en zout. Verdeel er de fijngesnipperde venkel over en zet 20 tot 25 min in de voorverwarmde oven.

Kook intussen de mosselen gaar in een beetje kokend water. Breng 3 dl van het mosselvocht aan de kook en doe er 1 dl room bij. Breng op smaak met peper, zout en saffraanpoeder. Klop schuimig.

Werk de ovenschotel af met de saffraansaus, enkele gekookte mosselen en grijze (gepelde) garnalen. Serveer met  de dille en spinazie.

 

Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus

 

Bron: recept aangepast van de website Libelle-Lekker.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post